Kandil ve Mahmur'dan Gelenlerin Davasında Yasa Tasarısını Bekleme Talebi Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Kandil ve Mahmur'dan Gelenlerin Davasında Yasa Tasarısını Bekleme Talebi Kabul Edildi

Kandil ve Mahmur\'dan Gelenlerin Davasında Yasa Tasarısını Bekleme Talebi Kabul Edildi

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağırısı üzerine Kandil Dağı ile Mahmur Kampı'ndan gelen 34 kişi arasında yer alan 7'si tutuklu, 3'ü firari 10 kişinin yargılandığı davada, avukatlar Meclis'te görüşülen Terörle Mücadele Kanunu yasa...

06.03.2012 15:34

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağırısı üzerine Kandil Dağı ile Mahmur Kampı'ndan gelen 34 kişi arasında yer alan 7'si tutuklu, 3'ü firari 10 kişinin yargılandığı davada, avukatlar Meclis'te görüşülen Terörle Mücadele Kanunu yasa tasarısının beklenmesi talebinde bulundu. Mahkeme talebi yerinde görerek, duruşmayı erteledi.

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'taki PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kampı ile Mahmur Kampı'ndan 19 Ekim 2009 günü Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan 30 kişiden 10'unun yargılanmasına Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıklar PKK'lı Lütfü Taş ve Elif Uludağ ile Mahmur'dan gelen Ayşe Kara, Abdullah Yaman, Caziye Kabul, Zehra Tunç, Sisin Yaman ile avukatları hazır bulundu.

"TASARI CİDDİ İNDİRİM ÖNGÖRÜYOR"

Duruşmada söz alarak savunma yapan sanık avukatlarından Fethi Gümüş, "Meclis'te görüşülen Terörle Mücadele Kanunu yasa tasarısı müvekkillerimden büyük çoğunluğuna isnat edilen sevk maddesinde ciddi indirim öngörmektedir. Bu aşamada karar verilmesi ve tasarının yasallaşması halinde müvekkillerim aleyhine bir sonuç doğuracaktır. Bu nedenle tasarının yasalaşmasını bekleyelim. Ayrıca müvekkillerimizin tutuklu bulundukları süre göz önüne alınarak tahliye edilmelerini talep ediyoruz"dedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının süre talebini yerinde görerek, duruşmayı erteledi.

Öte yandan Mahmur'dan gelen ve duruşmaya katılmayan firari sanıklar Mehmet Adamış, Nizar Buldan ve Yusuf Şen hakkındaki yakalama kararının devamına karar verildi.

15 YIL HAPİS İSTENİYOR

Savcılık önceki celse mahkemeye sunduğu mütalaasında, tutuklu sanıklar Lütfü Taş, Elif Uludağ, Abdullah Yaman, Sisin Yaman, Zehra Tunç, Ayşe Kara ve Caziye Kabul'ün "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" fiilini gerçekleştirdiklerini belirterek 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını istemişti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kandil ve Mahmur'dan Gelenlerin Davasında Yasa Tasarısını Bekleme Talebi Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement