Muhtar ve Eşi Kanser Hastaları İçin Saçlarını Kazıttı - Son Dakika
Güncel

Muhtar ve Eşi Kanser Hastaları İçin Saçlarını Kazıttı

Muhtar ve Eşi Kanser Hastaları İçin Saçlarını Kazıttı

Aydın'ın Söke İlçesi'nde eskiden köy olan Kisir Mahallesi Osmankuyusu Mevkii'ndeki uranyum sondaj çalışmalarının yüksek oranda radyasyona neden olduğu öne sürüldü.

27.09.2014 17:23  Güncelleme: 15:15

Aydın'ın Söke İlçesi'nde eskiden köy olan Kisir Mahallesi Osmankuyusu Mevkii'ndeki uranyum sondaj çalışmalarının yapıldığı bölgede yaşayanlarla bir araya gelen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) üyeleri, sondaj çalışmalarının yüksek oranda radyasyona neden olduğunu öne sürdü. Muhtar ve eşi de etkinlikte kemoterapi gören mahalle sakinlerine dikkat çekmek için saçlarını kazıttı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) Kurucusu ve eş sözcüsü Arif Ali Cangı, YSGP eş sözcüsü Ziraat Mühendisi Sevil Turan, YSGP MYK Fahri Üyesi Vezan Karabulut ve Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Beşparmak Dağı eteklerinde bulunan ve eskiden köy olan Kisir Mahallesi Osmankuyusu Mevkii'nde, uranyum sondaj çalışmalarının yapıldığı bölge halkıyla bir araya geldi. Bölge halkıyla sohbet eden topluluk, uranyum madeninin olumsuz etkilerini anlattı. Uranyum madenciliğin geniş bir çevreye ve insanlara verdiği zararın önemine dikkat çekildi. Uranyum madenciliğine karşı mücadelenin nükleere karşı mücadelenin bir parçası olduğu dile getirildi.

Uranyum madenin dünya kabuğunda 4.5 milyar yıldır var olduğunu söyleyen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Kurucusu ve eş sözcüsü Arif Ali Cangı, "Bırakılsın, bunlar yerinde kalsın. Çıkarılan her uranyum hem çevreye hem insan sağlığına zarar veriyor" dedi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcüsü Ziraat Mühendisi Sevil Turan, 1963 yılından itibaren Kisir'da ağızları iyi kapatılmayan kuyuların bölgeye ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi.

MUHTAR VE EŞİ SAÇLARINI KAZITTI

Bölgede 1956-60'lı başlanan uranyum aramalarında açılan 15 kuyunun ağızları iyi kapatılmadığını ve radyasyon sızdığını söyleyen Kisir Mahallesi Muhtarı Baki Suna, bunun da kanseri ve ölümleri tetiklediğini dile getirdi. Şu ana kadar 70'e yakın mahalle sakinin kansere yakalanıp yaşamını yitirdiğini kaydeden Muhtar Baki Suna ve eşi Nazan Suna, halen kanser tedavisi gören 4 kişiye dikkat çekmek için saçlarını kazıttı. Sağlık Hizmetleri ve Çevrenin Korunması başlığıyla yer alan Anayasanın 56'ıncı maddesini hatırlatan Muhtar Suna, "Kanser ve kemoterapi tedavisi gören tüm hastalarımızın yanında olduğumuzu ortaya koymak istedik. Saçlarımızı kazıtmak tepki amaçlı değil, onlara moral ve destek vermek için" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muhtar ve Eşi Kanser Hastaları İçin Saçlarını Kazıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement