5)kapadokya DÜNYA'NIN YOGA MERKEZİ OLDU
İngiltere, Fransa, Amerika, Rusya başta olmak üzere yüzlerce yabancı ve yerli turist yoga yapmak için Kapadokya'da buluştu.
Uzun bayram tatilini fırsat bilerek ilçe'nin eşsiz doğasından faydalanmak isteyen yaklaşık 500 kişi Nevşehir Kapadokya'da biraraya geldi. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya, muhteşem doğası ve eşsiz tarihiye son yıllarda vücudunu disipline sokmak ve meditasyon yapmak isteyen yerli ve yabancı yogacının ilgi odağı oldu. MANAF; 'KAPADOKYA'DA DÜNYADA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ' İstanbul merkezli Yoga Academy'nin Kapadokya'da, bayramın birinci günü başlayan yoga kampı yerli ve yabancı turislerin akınına uğradı. Ağaçlar arasında bölgenin eşşiz doğasında gerçekleştirilen kampa, Türkiye, İngiltere, Rusya, Bulgaristan ve İsveçre'den 500'e yakın kişi katıldı.Yoga meraklıları Kapadokya'nın muhteşem tarihi ile bütünleşerek günlük kaygılardan uzaklaşıp, dinlenerek meditasyon yapma şansı buldular. Kapadokya'nın eşşiz bir tarihe sahip olduğunu ifade eden dünyaca ünlü yoga ustadı Akif Manaf, Kapadokya'nın bu harika ortamın yoga çalışmalarının daha aktif ve verimli geçmesine olanak sağladığını ifade ederek, Kapadokya'daki doğanın özel bir arındırıcı etkisi olduğunu belirtti. Dünya'da ilk defa bu kadar kişinin biraraya gelerek yoga yaptığı söyleyen Manaf sözlerini şöyle sürdürdü; 'Eşşiz bir atmosfere sahip olan Kapadokya, ayrı bir etki ve enerji alanı ile dolu. Kapadokya'nın havası orijinal yoga sisteminin etkilerini katlanarak yoga uygulayan kişilerin sağlığına çok iyi geliyor. Kapadokya yoga yapmak fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlığına kavuşmak isteyenler için tam bir şifa merkezi. Dünyada ilk defa bu kadar kişi biraraya yoga yapmak için toplandı?.
'TÜRKİYE DÜNYANIN YOGA MERKEZİ OLDU'
Türkiye'nin Yoga Academy sayesinde dünyanın yoga merkezi olduğunu da ifade eden Manaf, 'Yoga Academy, Türkiye'den yurt dışına açılan tek merkezdir. Yoga hakkında 25 kitabımız var, bunlar birçok dile çevrildi. Dünya'nın dört bir yanından artık kişiler Türkiye'ye gelip yoga eğitimi alıyor. Türkiye artık dünyada yoganın merkezi oldu. 13 yıl önce kurulduk, şimdi birçok ülkede eğitimciler yetiştiriyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde 400 kişinin aynı anda yoga yaptığı başka biryer yok. Dedi
Katılımcıların, kısa sürede bölgenin eşsiz doğası, temiz toprağı, ve havasının büyüsüne kapıldıklarını ve meditasyon yaparak yaşadıkları dünya hakkında büyük bir farkındalık yaşadıklarını ifade eden Manaf, sözlerini şöyle sürdürdü; 'Gelip gerçek yoga ile tanışıp kampımıza katılanlar büyük bir kişisel farkındalık yaşıyorlar. Kamplarımıza özellikle son yıllarda yurt dışından büyük talepler oluyor. Vücudu disipline sokmak, meditasyon yapmak, sigara ve alkolü azaltmak için yoga ile tanışanların vazgeçemediklerini ifade eden Manaf, yoga yapanların sayısının hergeçen gün daha fazla arttığını ifade etti.
'YOGA'NIN TURKİYE TURİZMİNE KATKISI BÜYÜK'
Yoga'nın Türkiye turizmine de büyük katkısı olduğunu belirten Manaf, İnsanlar hem yoga yapmak hem de eğitimler almak için artık Türkiye'yi tercih ediyor. Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika başta olmak üzere dünyanın heryerinde merkezler açtık. Bu merkezlerden heryıl yüzlerce kişi buraya gelip kamplara katılıyor. Bunun Türkiye turizmine de büyük katkısı oluyor? şeklinde konuştu.
Kapadokya LykiaLodge'da bayramın birinci günü başlayan ilk seansta Muladhara (Kök) Çakra teknikleriyle özgüvenin geliştirilmesi sağlanıyor. Svadisthana (Pelvis) Çakra teknikleriyle yaratıcılık geliştiriliyor. 4 gün boyunca Manipura (Karın) ve Anahata (Göğüs) Çakra teknikleriyle kararlılığın ve sevginin geliştirilmesi teknikleri uygulanıyor. Devam eden seyanslarda, Hrit ( Kalp) Çakra, Vişuddha (Boyun) Çakra, Acna ( Alın) Çakra, Sahara (Tepeüstü) Çakra teknikleriyle Merhamentin, İletişim yeteneğinin, zihinsel gücün ve evrenle bağlantı geliştirilmesi çalışmaları yapılıyor.
Manaf Kapadokya LykiaLodge'da devam eden yoga academy kampının üç gün daha devam ettiğini, günümüzün vebası olan stresten ve ona eşlik eden yüzlerce rahatsızlıktan yoga sayesinde arınmak isteyenleri kampa beklediklerini ifade etti. ORIJINAL YOGA NEDİR
Orijinal Yoga Sistemi dünyanın en eski 8 basamaklı kişisel gelişim sistemidir. Bireyi var olan tüm düzeylerde fiziksel zihinsel ruhsal uyuma ve dengeye getirip sağlıklı bir düzeye taşır. Gerçek sağlığa sahip kişide mutsuzluk keder hastalık bulunmaz. Orijinal Yoga Sisteminde sağlık için kullanılan sözcük çok anlamlıdır Svasthya. Svasthya kelimesi 'kendin ol' demektir. Kendin olmak, merkezde yoğunlaşmak veya içsel özle bütünleşmek anlamına gelir. Eğer insan bir bütün teşkil ediyorsa, o kişi sağlıklı demektir.
Son Dakika › Güncel › Kapadokya Bayram'da Yüzlerce Yerli ve Yabancı Yogacıyı Ağırlıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.