Kapalı Ameliyatla Göğüs Kafesi Düzeltildi - Son Dakika
Güncel

Kapalı Ameliyatla Göğüs Kafesi Düzeltildi

18 yaşındaki Ahmet Yakup Karagöz, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu.

02.03.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göğüs çöküklüğü bozukluğuyla 18 yıldır yaşadığını belirten Ahmet Yakup Karagöz, geçirdiği başarılı kapalı ameliyatın ardından, "Ameliyattan sonra aynadaki görüntümden çok memnun kaldım. Görüntünün dışında doğabilecek başka rahatsızlıkların da önüne geçtik. Olduğum kapalı ameliyattan 10 gün sonra okuluma döndüm. Bu ameliyat yöntemi ve küçük yara izi sayesinde çabuk iyileştim. Çok şükür artık iyiyim. Doğumumdan beri benimle olan bu bozukluktan kurtuldum" dedi.

"HASTALIK DEĞİL, YAPISAL BİR BOZUKLUK"

Bir çeşit göğüs duvarı şekil bozukluğu olan kunduracı göğsü hastalığının 300 doğumda 1 görüldüğünü söyleyen Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Ahmet Bülent Kargı, "Bu durum, göğüs kafesinin içeri çöküklüğüyle görülen bir bozukluktur. Bir hastalık değildir ama doğuştan yapısal bir değişikliktir. Nasıl bazı insanların kulağı kepçe, bazılarının burunları kemerli olursa; bu da göğüs kafesinin şekil bozukluğuyla oluşan bir durumdur" şeklinde konuştu.

"AMELİYAT İÇİN 15 İDEAL YAŞ"

Ameliyatın kemikleşmenin yeterince olmadığı gençlik çağında gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yapan Op. Dr. Kargı, "18'li yaşlardan sonra kemikler artık sertleştiği için operasyon daha zordur. Ayrıca ameliyattan sonra tekrar etme ihtimali de daha fazladır. Bu tip ameliyatlar için en ideal yaş, 15 olarak söylenir. Hastaya ve hasta sağlığına etkisine göre ameliyat zamanlaması planlanabilir. Bu ameliyatı gerçekleştirirken hem donanımlı bir hastaneye hem de konusunda deneyimli bir hekime ihtiyaç vardır" dedi.

"KLASİK YÖNTEMİ TERK ETTİK"

Yaklaşık 10 yıl öncesine kadar ülkemizde bu tip ameliyatlarda açık yöntemin uygulandığını belirten Op. Dr. Kargı, "Açık yöntemde, etkilenen kaburgalar ameliyat edilir ve yaklaşık 15-20 cm'lik bir kesiyle ameliyat yapılırdı. Ameliyatta istenilen şekil verilir ve verilen şeklin kalması için çelik materyaller yerleştirilirdi. 6 ila 12 ay içerisinde bu materyaller çıkarılırdı. Çocuk da bu şekilde hayatına devam ederdi. Günümüz şartları sayesinde artık bu tip klasik yöntemleri terk ettik" diye konuştu.

"AMELİYAT SONRASI YÜZME VE YÜRÜYÜŞ SERBEST"

Kapalı ameliyatlarda yaklaşık 3 cm'lik kesiden kamera sistemiyle müdahale edilerek bölgeye ulaşabildiklerinin altını çizen Op. Dr. Kargı, "Nuss denilen bu kapalı ameliyat yönteminde, hastaya üretilen özel bir çelik yerleştiriliyor. Yara izi de az oluyor. Hasta, 2 yıl bu özel çelikle yaşıyor. Bu çelik, MR çekilirken sorun yaratmıyor. Operasyon açık ameliyata göre kısa sürdüğü gibi hastanın iyileşme süresini de kısaltıyor. Hasta, bu süre zarfında ağır ve takım sporlarından korunuyor. Yüzme ve yürüyüş yapabiliyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kapalı Ameliyatla Göğüs Kafesi Düzeltildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement