Kapı Kapı Gezip Roman Çocukları Okula Kazandıracaklar - Son Dakika
Güncel

Kapı Kapı Gezip Roman Çocukları Okula Kazandıracaklar

Kapı Kapı Gezip Roman Çocukları Okula Kazandıracaklar

Mersin'de Mezitli Soroptimist Kulübü, sepetçilikle geçimlerini sağlayan Romanlar'ın okul çağındaki çocuklarının büyük bir bölümünün eğitimlerine devam etmediğini belirledi.

25.12.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Mezitli Soroptimist Kulübü, sepetçilikle geçimlerini sağlayan Romanlar'ın okul çağındaki çocuklarının büyük bir bölümünün eğitimlerine devam etmediğini belirledi. Bunun üzerine mahalle sakinlerini toplayan kulüp üyeleri, anne ve babalara eğitim vererek çocuklarını okula göndermesini istedi.

Geçen hafta TBMM'de söz alan Roman Milletvekili CHP'li Özcan Purçu'nun kürsüden yaptığı konuşmada değindiği Roman çocukların eğitim sorunları konusuna eğilen kulüp üyeleri, çocukların eğitime kazandırılması için kolları sıvadı. Eğitim sürecine aileleri bilinçlendirmekten başlayan kulüp üyeleri, yaptıkları bir toplantıyla 'Çocuklarınızı okula gönderin' çağrısı yaptı.

Toplantıya gelmeyen ailelere ulaşmak için de mahalleyi gezerek tek tek kapıları çalan Kulüp Başkanı Sembol Tarhan, çocuklara hediyeler dağıtarak okula gitmelerini istedi. Ailelerden de eğitime önem vermelerini ve çocukları çalıştırmak yerine okula göndermeleri gerektiğini hatırlatan Tarhan, şunları söyledi:

"Çocukların okulları var fakat okula gitme oranları çok düşük. çocukların eğitime katılmasına yönelik olarak eğitmenlerimiz aileleri bilgilendirdi. Bize eksikliklerini ve okula neden gitmediklerini söylediler. Okul ile ilgili olan problemleri okul müdürü ve öğretmenlerle de görüşeceğiz. Hürriyet Mahallesi çocuklarının okula gitmesi gerekiyor. Anne babaları gibi aynı kaderleri paylaşmasını istemiyoruz. Hedefimiz onların okulu sevip eğitimlerine devam etmelerini sağlamak."

Eğitim alan Roman kadınlardan 2 çocuk annesi Günsel Karaca ise, "Eğitim ve okul hakkında çok güzel şeyler anlattılar. Çok önemli şeyler öğrendik. Çocuklarımızı okula göndermemizin ne kadar önemli olduğunu anlattılar. Ömrüm yettiğince çocuğumu okula göndereceğim. ben ilkokul üçüncü sınıfa kadar okuyabildim. Eğitimime devam edemediğim için çok üzülüyorum. Bu eğitimden sonra çocuğumun okula gitmesini sağlayacağım" diye konuştu.

Soroptimist Kulübü üyeleri, Roman çocukların okullaşma oranını yükseltmek için çalışmalarını öğretmenler ile birlikte sürdürmeyi hedefliyor. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapı Kapı Gezip Roman Çocukları Okula Kazandıracaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement