Kar Sivas'ta Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Kar Sivas'ta Hayatı Olumsuz Etkiledi

Kar Sivas\'ta Hayatı Olumsuz Etkiledi

Sivas'ta 3 günden bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 770 köy yolu kapanırken soba zehirlenmeleri sayısında da ciddi artış oldu.

18.02.2012 15:40

Sivas'ta 3 günden bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 770 köy yolu kapanırken soba zehirlenmeleri sayısında da ciddi artış oldu.

Kar yağışı nedeni ile kent merkezinde kar kalınlığı 60 santimi, yüksek kesimlerde ise 1.5 metreyi buldu. Belediye ekipleri iş makineleri ve temizlik görevlilerinin yardımı ile kent içerisinde yol açma ve kaldırım temizleme çalışmaları yaptı. Yağış nedeniyle şehirler arası yollarda ulaşımda sık aksamalar oldu.

Sivas- Malatya karayolu 'Yağdonduran', Sivas- Erzincan karayolu 'Kızıldağ', Sivas- Kayseri karayolu 'Koyuncu' ve Sivas- Tokat karayolu Çamlıbel Mevkii'nde ulaşım zaman zaman aksadı. Sivas-Malatya karayolu Abdalboğan Geçidi'nde ise yoğun tipi nedeni ile araçlar bir süre mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar ile mahsur kalan araçlara ulaşılarak yollarına devam etmeleri sağlandı. Bu bölgelere zincirsiz ve yüksek tonajlı araçların geçişine izin verilmedi.

Karayolları ekiplerinin 24 saatlik çalışma ile yolları açık tutmaya çalıştığı bildirildi. Kar yağışının dün gece de etkisini sürdürmesi nedeni ile dün 675 olan kapalı köy yolu sayısı bugün öğlen itibariyle 770'e yükseldi. İl merkezi ve ilçelerde bulunan Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin kapalı köy yollarını yeniden ulaşıma açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Sivas'ta 3 ayrı hastaneye dün akşamdan bu yana 57 kişi kömür sobasından sızan karbonmonoksit zehirlenmesi belirtisi ile başvurdu. Yağış ve rüzgarın etkisi ile kömür sobalarından sızan karbonmonoksit gazından etkilenen kişiler kentte bulunan Numune, Devlet ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Zehirlenme olaylarının artış göstermesi nedeni ile polis ekipleri, kömür sobası kullanılan kenar mahalleleri dolaşarak megafon ile anons yaptı. Ekipler gece kömür sobalarının söndürülmesini istedi.

UÇAK SEFERİ İPTAL OLDU

Kentte bu sabah yapılması planlanan Türk Hava Yolları'nın(THY) İstanbul-Sivas ve Sivas-İstanbul seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı. Atatürk Hava Limanı'ndan saat 09.10'da gerçekleşmesi beklenen TK 2662 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'ndan saat 11.30'da planlanan TK 2663 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçuşları bölgedeki kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Kar yağışı özellikle yollarda çileye dönüşürken, hafta sonun fırsat bilenler ise ilginç kardan adamlar yaptı. Hikmet Işık Caddesi üzerinde erkek berberi çalışanları Hüseyin Karaca ve Alper Akgül dükkan önüne kardan adam yaptı. İki çalışan tıraş ettikleri müşterilerinin saçlarından kardan adama kaş, bıyık ve sakal yaptı. Üzerine ceket ve Beşiktaş atkısı ile şapkası takılan kardan adam çevreden geçenlerin ilgisini çekti. Hafta sonu tatili nedeni ile kartopu oynayan ve kızaklar ile kayan çocuklar, kar çilesini eğlenceye dönüştürdü. Çocuklar mahalle aralarında buldukları uygun rampalarda çeşitli malzemeler ile kayarak eğlendi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Sivas'ta Hayatı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement