Kardelen Elif´İn Şehit Eşinin Adı Okulda Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Kardelen Elif´İn Şehit Eşinin Adı Okulda Yaşayacak

Kardelen Elif´İn Şehit Eşinin Adı Okulda Yaşayacak

Şehit Mehmet Çağlar Bölük'ün Adı Verilen Okula Yeni Tabelası Asıldı

02.12.2010 19:32

Şehit Mehmet Çağlar Bölük 'ün ismi memleketinde bu yıl eğitime başlayan TOKİ İlköğretim Okulu'na verildi. Okulun yeni tabelası sessiz sedasız asılırken, önümüzdeki günlerde resmi açılış törenin yapılacağı bildirildi. Şehidin Kardelen bursuyla öğretmen olan eşi Elif Bölük, eşinin adının okulda yaşatılacak olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Tire'deki 24 derslikli TOKİ İlköğretim Okulu'na, geçen 22 Haziran'da, İstanbul Halkalı'da askerleri taşıyan servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün adının verilmesi için imza kampanyası düzenlenmişti. TOKİ Konutları sakinleri, kısa sürede topladıkları 300 imza ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurmuştu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de okula şehidin adının verilmesini uygun bulmuştu. Geçen 24 Kasım'da, şehidin Kardelen bursuyla okuduğu için ''Kardelen Elif' olarak tanınan öğretmen eşi Elif Bölük'ü evinde ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye müjdeli haberi vermişti. Adı ''Şehit Mehmet Çağlar Bölük İlköğretim Okulu' olarak değiştirilen TOKİ İlköğretim Okulu'na yeni tabelası bugün sesiz sedasız asıldı. Okulun yeni adıyla resmi açılışı önümüzdeki günlerde törenle yapılacak.

EŞİNİN OKULDA GÖREV YAPMAK İSTİYOR

Tire 4 Eylül İlköğretim Okulu'nda sosyal bilgiler Öğretmeni olarak görev yapan Elif Bölük, şehit eşinin adının okula verilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Eşinin adının yer aldığı tabelayı okulun kapısında görünce çok duygulandığını, gözlerinin dolduğunu anlatan Kardelen Elif, ''Yetkililerden son isteğim, özel görevlendirmeyle de olsa eşinin adını taşıyan okulda öğretmenlik yapmak. Vatanı uğruna şehit düşmüş eşimin adının memleketindeki bir okulda yaşatılacak olması beni olduğu kadar, ailesi ve iki yaşındaki kızım Eylül açısından da gurur verici' dedi.

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer ise, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle okulun yeni ismiyle açılışını yapacaklarını belirterek, ''Üst düzey bir katılım ile gerçekleştirilecek törene başta Elif öğretmen olmak üzere şehidimizin ailesi ve yakınlarını davet edeceğiz. Elif öğretmen, eşinin adını taşıyan okulda görev yapmak isteğini bizlere iletti. Bizler de hocamızın bu isteğini değerlendirmeye aldık, konuya sıcak bakıyoruz' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kardelen Elif´İn Şehit Eşinin Adı Okulda Yaşayacak - Son Dakika


Advertisement