Karesi'nin Kardeşleri Fasılda Eğlendi - Son Dakika
Güncel

Karesi'nin Kardeşleri Fasılda Eğlendi

Karesi\'nin Kardeşleri Fasılda Eğlendi

Karesi Belediyesi, kardeş şehir Schwabisch Hall'den gelen heyet için fasıl eşliğinde akşam yemeği düzenledi.

23.10.2014 13:55  Güncelleme: 13:56

Karesi Belediyesi, kardeş şehir Schwabisch Hall'den gelen heyet için fasıl eşliğinde akşam yemeği düzenledi. Sanatçı İsmail Özkan'ın sahne aldığı gecede sergilenen davul ve darbuka şov ile halk oyunları gösterisi Alman heyetin dikkatini çekti.

Karesi Belediyesi'nin kardeş şehri Schwabisch Hall'den gelen 35 kişilik heyet, Karesi İlçesi'ni gezdi. Karesi Belediyesi'nce ağırlanan Alman heyet, Zağnos Paşa Cami'ni ziyaret ederek, tarihçesi hakkında bilgi aldı. Caminin yanında bulunan çay ocağında mola vererek Türk kahvesinin tadına bakan grup daha sonra Kuvayi Milliye Müzesi'ni gezdi, Çamlık'a çıkarak Balıkesir manzarasını izledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Grup daha sonra kendileri için Elit Asya Otel'de düzenlenen yemeğe ve fasıl gecesine katıldı. Sanatçı İsmail Özkan'ın söylediği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle eğlenceli bir gece geçiren heyet, dans etti, halaylar çekti.

BAŞKAN YILMAZ'IN SELAMI VAR

Karesi Belediyesi'nin Almanya'daki kardeş şehri Schwabisch Hall'den gelen heyet, fasıl eşliğinde akşam yemeği yedi. Elit Asya'da gerçekleştirilen gecenin ev sahipliğini Karesi Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Yasin Sağay ve Mürsel Sabancı yaptı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın selamlarını ileten Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, heyeti Türk misafirperverliğiyle, en iyi şekilde ağırlamak için gayret ettiklerini söyledi.

HALK OYUNLARI DİKKAT ÇEKTİ

Balıkesir'de çok güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen heyetten Walter Frank, "Bu narin çiçek, bu arkadaşlık şimdiden güçlü bir ağaç olmaya başladı. Umuyorum ki büyüyerek devam edecek. Muhteşem misafirperverliğiniz için teşekkür ediyoruz" dedi. Gecede ilk olarak sahne alan folklör ekibi Balıkesir'in yöresel oyunlarından oluşan bir gösteri sergiledi. Halk oyunlarını büyük bir ilgiyle izleyen Alman heyet, anı ölümsüzleştirmek için bol bol video çekti, halk oyunları ekibiyle hatıra fotoğrafları çektirdi.

DAVUL VE DARBUKA ŞOV

Gecede sahne alan sanatçı İsmail Özkan'ın söylediği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle dans eden ve halay çeken heyet, unutamayacakları bir akşam yaşadı. Ud, kanun, darbuka gibi Türk müziği çalgılarının da tanıtıldığı gecede gerçekleştirilen davul ve darbuka şov Almanların büyük beğenisini kazandı. Programda İsmail Özkan, eline aldığı Türk ve Alman bayraklarıyla birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısı yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karesi'nin Kardeşleri Fasılda Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement