Kars - Bdp'li Üçer'den Başbakan'a Eleştiri - Son Dakika
Güncel

Kars - Bdp'li Üçer'den Başbakan'a Eleştiri

Kars - Bdp\'li Üçer\'den Başbakan\'a Eleştiri

Bdp Van Milletvekili Özdal Üçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Partilerine Karşı Olan Tutumunu 'düzeysiz, Lakayt ve Saygısızca' Bulduklarını Belirterek, "erdoğan Adam Gibi Bir Başbakan Olmadığı Müddetçe, Bizim Kendisini Muhatap Almamız Söz Konusu Değildir" Dedi.

19.07.2010 17:57

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partilerine karşı olan tutumunu 'düzeysiz, lakayt ve saygısızca' bulduklarını belirterek, "Erdoğan adam gibi bir Başbakan olmadığı müddetçe, bizim kendisini muhatap almamız söz konusu değildir" dedi.

Kars'ta partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Özdal Üçer, Başbakan Erdoğan'ın BDP ile görüşmemesini değerlendirdi. Özdal Üçer şöyle dedi:

"Partimize yönelik böylesi dışlayıcı bir tutum, Erdoğan'ın hiçbir sorunu çözmek istemediğinin en bariz göstergesidir. Milyonlara karşı kayıtsız ve lakayt duran Başbakanı bu tutumuyla kınıyoruz elbette. Ama şunu da belirtiyoruz, bu saatten sonra Kürt halkının ve partimizin muhatabı Erdoğan değildir. Erdoğan adam gibi bir Başbakan olmadığı müddetçe, bizim kendisini muhatap almamız da söz konusu değildir."

BDP'nin MHP ile aynı çizgide gösterilmesini de eleştiren Üçer, Erdoğan'ın yoksul bir ailenin çocuğu olarak geldiği siyaset arenasında, şu an dünyanın en zengin başbakanları arasında yer aldığını ileri sürdü. Üçer şunları söyledi:

"Habur'dan gelişlerin dünyaya ve Türkiye'ye en barışçıl mesaj olduğunu ifade etmek lazım. 30 yıldır savaşılan güç PKK ise eğer, bu savaşın sonlandırılması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi, savaştıkları güç PKK ile bir şekilde savaşın sona erdirilmesi için görüşmeler yapılır diye umuyoruz. Mahkemeler artık hukuki karar vermiyor, siyasi kararlar veriyor. Mahkemelerin dosyaları artık adalet saraylarında değil, AKP binalarında ve AKP genel merkezinde oluşturuluyor ve mahkemelere talimat ediliyor. Biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Referendumu meşru görmediğimizi, referandumun hiçbir çözümleyici yanı olmadığını açıkça ifade ederek referandumu reddediyoruz. Sandık başına gitmiyoruz, seçimi boykot ediyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars - Bdp'li Üçer'den Başbakan'a Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement