Selde mahsur kalan yaşlı vatandaşı, AFAD ekipleri kurtardı
KARS'ta günlerdir devam eden yağmur akşam saatlerinde etkisini artırınca sel oluştu. Selde mahsur kalan 83 yaşındaki Resmigül Arslan'ı, suya giren AFAD görevlisi Yılmaz Kaban, sırtına alarak kurtardı.
Ani Harabeleri istikametindeki Subatan yolu üzerinde 60 yaşındaki Tayfun Arslan'a ait çiftlik, Halefoğlu köyü istikametinden gelen sel nedeniyle sular altında kaldı. Evde 3 kişinin mahsur kaldığı ve yüzlerce küçükbaş hayvanın telef olduğu bilgisi üzerine Kars AFAD, İtfaiye, İl Özel İdaresi ekipleri ve 112 Ambulansı afet bölgesine gelerek çalışma başlattı.
AFAD il Müdürü Oktay Aygan yönetimindeki ekipler ilk olarak aileye telefonla ulaşarak sağlık durumları hakkında bilgi aldı. 83 yaşındaki Resmigül Arslan'ın rahatsızlığı nedeniyle yardıma ihtiyaç duyması üzerine AFAD görevlisi Yılmaz Kaban suya girdi. Kaban, Resmigül Arslan'ı sırtına alarak kurtardı. Arslan daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.
Ardından mahsur kalan çiftlik sahibi Tayfun Arslan ve eşi için harekete geçildi. İl Özel İdaresi'ne ait kepçeyle önü açılan suyun yönü değiştirildi. Suyun azalmasıyla birlikte çalışmalar daha rahat ilerledi.
Bu sırada, çiftlik sahibinin köpekleri de kurtarılarak getirildikleri yol kenarından sık sık sahiplerinin yanına gitmeye çalıştı. Köpekler daha sonra sel suları üstüne çekilen bir odun direğin üzerinden geçerek sahiplerine ulaştılar.
Son Dakika › Güncel › Kars Selde Mahsur Kalan Yaşlı Vatandaşı, Afad Ekipleri Kurtardı-Hd - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?