Kartepe’de Kadın Meclisleri Topluma Karşı Sorumluluklara Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Kartepe’de Kadın Meclisleri Topluma Karşı Sorumluluklara Dikkat Çekti

Kartepe’de Kadın Meclisleri Topluma Karşı Sorumluluklara Dikkat Çekti

Kocaeli Kadın Meclisi Konseyleri, Televizyonda Yayınlanan Programların Yanlışlıklarından Söz Ettiler Ve Düşüncelerini Duyurmak İçin Hazırladıkları Basın Bildirisini Kamuoyuna Aktardılar.

03.05.2011 13:34

Kartepe'de bir araya gelen kocaeli kadın meclisi konseyleri, televizyonda yayınlanan programların yanlışlıklarından söz ettiler ve düşüncelerini duyurmak için hazırladıkları basın bildirisini kamuoyuna aktardılar.

Kartepe'de bir araya gelen ve tek yürek oldukları açıklanan toplantıda Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi ev sahipliği yaptı. Toplantıda Kartepe Kent Konseyi Genel Sekreteri Emine Yurtsever, Kocaeli Kadın Meclis Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, Gölcük, Derince, Karamürsel, Gebze Kent Konseyi Kadın Meclisi başkan ve yönetim üyeleri hazır bulundu.

Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurdan Erişti, "Televizyonlarda yayınlanan programlarda ve dizilerde bizi temsil etmeyen birçok konu işleniyor, bunları protesto etmeyelim ama en azından bu konuya birlikte dikkat çekelim" dedi. Bu durumdan dolayı konuyla ilgili bir basın bildirisi hazırlıklarını söyleyen Erişti, katılan herkese teşekkür etti.

Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu dizilerin, televizyon programlarının aile yapısını olumsuz etkilediğini ve kadının fizyolojik yapısını daha çok ön plana çıkardığını düşündüğünü belirtti. Balcıoğlu, "Biz gerçekten anneysek, eşsek, toplumda bir birey taşıysak artık birçok televizyon kanalının bunun bilincinde olmasını, bu durumu önemsemelerini istiyoruz. Bunun ciddiye alınması içinde hazırladığımız basın bildirisiyle sesimizi duyurmak istiyoruz" dedi.

Kamuoyuyla paylaştıkları basın bildirisini okuyan Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclis Sekreteri Leyla Çavuş, "Son zamanlarda, televizyon kanallarında yayınlanan yerli dizilerde toplumun değer yargılarına ve aile yapısına ters düşen konular işlenmekte.

Yakın akrabaların duygusal ilişkileri, rahatsızlık veren taciz, tecavüz olayları, ellerinden silah düşmeyen sanal karakterler, lüks içinde yaşanan tasasız gerçeküstü hayatlar gösterilmekte. Her gün evimizin içine kadar denetimsiz girebilen bu kurgulanmış gösterilerin çocuklarımız, ailelerimiz, toplumumuz üzerindeki yaralayıcı etkilerini fark edilmediğini, reyting uğruna harcanan değerleri umursanmadığını, uzun vadede ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçların önüne geçmek ve topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek adına bu konuya dikkat çekiyor, sesimizi yükseltiyoruz.

Şimdi hepimize kötü görülen bu tablo, toplumda normal olarak algılanmaya başlamadan önlem alınmalı, televizyondan verilen her mesajın kim tarafından nasıl algılanabileceği iyice düşünülmelidir. Biz Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisleri olarak; başta RTÜK ve ilgili bakanlıklar olmak üzere, tüm genel yayın yönetmenlerini, dizi-film yapımcılarını, televizyon eleştirmenlerini, sosyologları, psikologları ve kendini sorumlu hisseden her vatandaşı bu konuda daha duyarları olmaya davet ediyoruz" dedi.

Tüm konseylerin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri toplantıda, çalışmalarını ilerleyen zamanlarda da devam ettireceklerini ve gelecek nesiller için temiz bir dünya bırakmanın her bireyin asli görevi olduğuna vurgu yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe’de Kadın Meclisleri Topluma Karşı Sorumluluklara Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement