Kasım Ayının Her Cumartesi Görünürlük Günü! - Son Dakika
Güncel

Kasım Ayının Her Cumartesi Görünürlük Günü!

Kasım Ayının Her Cumartesi Görünürlük Günü!

Galata Perform; 2005 yılından beri sanatseverlerle buluşturduğu "Görünürlük Projesi"nin 8.sini bu yıl 4 hafta üst üste sürecek etkinliklerle gerçekleştiriyor.

22.10.2012 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, Mısır, Polonya ve Romanya'lı sanatçıların çalışmalarının da yer alacağı projelerle, Galata'nın tarihi dokusu, halkı, esnafı ve sanatçısı görünür kılınıyor. ''Görünürlük Projesi'' bu yıl, 3, 10, 17 ve 24 Kasım Cumartesi günleri gerçekleşiyor.

Her yıl sanatseverlerden yoğun ilgi gören ve bu yıl "Kamusal Sanat/ Katılımcı Sanat" kavramlarına odaklanan "Görünürlük Projesi 8"in sanat yönetmenliğini Şule Ateş üstleniyor. Sanat ile kamusal alan arasındaki etkileşime vurgu yapan program, sanat üzerinden yerel yaşamları, tarihi, kültürü, meseleleri, 'görünür' hale getirerek bu kavram üzerine düşünmeyi hedefliyor. "Görünürlük Projesi 8"; Galata'nın güncel kültürel dokusuna dair bir hikâye kurgulamayı; mahalle esnafı ve halkı ile sanatçıları bir araya getiren kamusal alan performansları üretmeyi hedefliyor.

"Görünürlük Projesi 8" kapsamında; Aydın Teker Eczacıbaşı Binası'nda, Genco Gülan Hamursuz Fırını'nda, Aslı Bostancı Salt Galata'da, Ilgın Abeln Kölemen Çıkmazı'nda, Mustafa Kaplan Barın Yurt'ta, Dicle Doğan ve Yordan Yordanoğlu Puerta Mobilya Mağazası'nda, Tuğçe Tuna, Melih Kıraç, Ufuk Tan Altunkaya ve Gizem Pilavcı Galata'nın sokaklarında performanslar gerçekleştirecekler.

Caravansarai "Bebekevine Hoş geldiniz"; Kumbaracı 50 "Yokuş Aşağı Emanetler" ; ve Karanlık İşler "Zifiri Karanlıkta MEKTEP- Galata ve Fuhuş'' ile bu yılın etkinliği kapsamında yer alıyorlar. Mısır, Polonya ve Romanya'dan gelen sanatçılar da yerleştirme ve performanslarıyla etkinliğe katılıyor.

"Görünürlük Projesi 8", Kamusal Sanat üzerine sunumlar ve sunum performanslar da yer alacak. Burak Delier ve Süreyyya Evren'in "Kamusal Sanat ve Prekarya'' başlıklı sunum performansını 24 Kasım'da Galata Perform'da izlemek mümkün olacak.

Galata'nın güncel kültürel dokusuna dair bir hikâye kurgulamayı hedefleyen "Görünürlük Projesi 8"; 3, 10, 17 ve 24 Kasım Cumartesi günleri sanatseverleri bir araya getiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kasım Ayının Her Cumartesi Görünürlük Günü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement