Kasparov, Öğrencilere Satranç Takımı Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Kasparov, Öğrencilere Satranç Takımı Dağıttı

Kasparov, Öğrencilere Satranç Takımı Dağıttı

Dünya Gençler Satranç Şampiyonası etkinliği kapsamında Kocaeli'ne gelen dünyaca ünlü satranç ustası Garry Kasparov öğrencilere satranç takımı dağıttı.

26.09.2013 17:03  Güncelleme: 18:45

Kasparov satrancın Türkiye'de yaygınlaşmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kocaeli'de 12-26 Eylül tarihleri arasında 51 ülkeden 192 sporcunun katıldığı Dünya Gençler Satranç Şampiyonası düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, satranç sporunu tabana yaymak için daha önce il genelinde eğitim gören ve bu yıl ilkokula başlayan 36 bin 500 çocuğa satranç takımı dağıttı. Dünyaca ünlü Rus satranççı Garry Kasparov da bugün yeni satranç takımı dağıtım törenine katılmak üzere İzmit'teki Sırrı Paşa Köşkü'ne geldi.

Törene Dünyaca ünlü satranç ustası Rus Garry Kasparov, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler katıldı. 'Doğru Hamlede Buluşalım' adlı proje kapsamında bu yıl dağıtılacak 27 bin satranç takımı ve eğitim setinden bir bölümünü 1985-2000 yılları arasında Dünya şampiyonu olan ünlü Rus satranççı Garri Kasparov sembolik olarak öğrencilere dağıttı. Çocukların satrançla olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Kasparov konuşmasına söyle devam etti:

"Satranç Federasyonu ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalardan dolayı son derece memnunum ve beni şaşırttı. Çocukların satrançla ilgilenmesi beni mutlu ediyor ve aynı zamanda ağlatacak dereceye getiriyor mutluluktan. Satranç toplum içersinde daha yaygın kesimlere yayılması gerekiyor. Daha çok itibar hakediyor. Türkiye'de de bunun olduğuna çok mutlu oldum. İşbirliği ile birlikte bunu daha da genişletebiliriz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kasparov, Öğrencilere Satranç Takımı Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement