Kavşakta Çalışmalar Başladı Güzergahlar Değişti - Son Dakika
Güncel

Kavşakta Çalışmalar Başladı Güzergahlar Değişti

Kavşakta Çalışmalar Başladı Güzergahlar Değişti

KESS Kavşağı'nda çalışmaların başlamasıyla beraber İl Trafik Komisyonu'nca yol güzergahlarında değişikliğe gidildi.

10.11.2012 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA Belediyesi tarafından müteahhite yer tesliminin yapıldığı KESS Kavşağı'nda çalışmaların başlamasıyla beraber İl Trafik Komisyonu'nca yol güzergahlarında değişikliğe gidildi. 6 ay sürecek olan çalışmalar dolayısıyla belirli noktalarda güzergah değişikliği yapıldığını söyleyen Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, vatandaşların değişikliğe uyum sürecinde sabırlı olmalarını istedi.

Manisa Belediyesi'nin prosedürlerini tamamladığı Kenan Evren Sanayi Sitesi Köprülü Kavşağı Projesi'nde müteahhite yer teslimini yapılmasının ardından mevcut alanda çalışmalar başladı. Çalışmaların başlamasıyla beraber transit ve diğer araç sahiplerinin kullanacağı güzergahlar İl Trafik Komisyonu'nca belirlendi. Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, İzmir ve İstanbul- Balıkesir istikameti ile Uncubozköy Mahallesi'ndeki yolların çalışmalar esnasında nasıl kullanılacağına dair belirlenen güzergahlara yönelik bilgi verdi. Deniz, güzergahlara ilişkin şunları söyledi, "Bilindiği üzere Manisa Belediyesi olarak mevcut KESS Kavşağı'nda yapılacak olan Köprülü Kavşak Projesi uygulamaya hazır hale gelmiştir.

Prosedürlerinin tamamlandığı projede müteahhite yer teslimi yapılmış, çalışmalar start almıştır. Yaklaşık 6 ay sürecek çalışmalar esnasında elbette mevcut alandaki araç trafiği şuanki haliyle mümkün olmayacak ve bu durumda da alternatif geçiş alanları kullanılacaktır. Mimar Sinan Bulvarı konusunda İl Trafik Komisyonu ile yaptığımız görüşmelerde alternatif güzergahları belirledik. Öncelikle inşaat alanımızın kavşağın olduğu bölüm olduğunu belirtmeliyim. Yaklaşık 6 aylık süreçte Manisa'dan geçen yani İstanbul-Balıkesir tarafından gelen transit araçlar, zaten açılan yeni çevre yolunu tamamlayarak Anıt'a çıkacaktır. Fakat şehir merkezinden geçmek isteyen transit araçlar ve otobüsler, yine garaja kadar gelerek Saruhan Otel önünden aşağıya dönerek Nusret Köklü Caddesi'ni kullanacak, çevre yolu kavşağına, oradan da İzmir istikametine geçeceklerdir"

ALTERNATİF YOLLAR KULLANILACAK

Çalışmalardan en çok etkilenecek olan bölgelere ilişkin detaylı bilgi veren Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Uncubozköy Mahallesi'ndeki Manisa Adliye Sarayı'na, Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi ve İktisat Fakültesi'ne gitmek isteyenlerin tali yolları kullanılacağını söyledi. Deniz, "Söz konusu yerlere gidecek olanlar Saruhan Otel'in önündeki kavşaktan Mimar Sinan Caddesi'ne doğru devam edecekler. Ardından Uncubozköy Kavşağı'ndan Cemal Ergün Sitesi'ne girecekler ve buradaki hastane istikametindeki yollardan hastaneye, iktisat fakültesine ve adliyeye ulaşacaklar.

Burada önemli bir ayrıntıyı belirtmek isterim; inşaat alanındaki deplese çalışmalar nedeniyle Manisa Seyahat gibi iktisat fakültesine öğrenci bırakan ve hastanelere öğrenci getiren servis araçları, 15 gün süreyle gidecekleri yere kadar ulaşacaklar. Fakat İzmir tarafına geçemeyecekler. Çünkü İzmir'e tali edilen yol deplese çalışması nedeniyle kapatılacak. Bu 15-20 günlük süre tamamlandıktan sonra Manisa Seyahat tarzı servis araçlarını ve diğer servis araçlarını çalışmalar tamamlandıktan sonra tekrar Mimar Sinan Bulvarı'yla buluşturarak, Anıt'ın olduğu yere, İzmir istikametine yönlendireceğiz. Tabii bu 15 günlük süre içerisinde takip edilmesi gereken yol, Manisa Seyahat ve diğer servis araçları ve özel otomobil kullananlar için şudur; tali yol verilmek suretiyle Uncubozköy istikametine gidilmesi, burada 5515 sokağa ve hastanenin önüne kadar gelinmesi, kavşaklar kullanılarak tekrar yukarıya dönülmesi, sürücü pistlerinin oradan Uncubozköy Camii'nin önünden tekrar Cemal Ergün Caddesi'ne dönülmek suretiyle Mimar Sinan Bulvarı'na çıkılması ve İzmir'e gidilmek istenildiği zaman da Nusret Köklü Caddesi'ni kullanarak çevre yoluna, oradan istikametin İzmir'e çevrilmesidir.

15 gün sonra Manisa Seyahat ve diğer bu sefer servis araçlarını, yol çalışması tamamlandıktan sonra ara yoldan Mimar Sinan'a çıkarmak suretiyle İzmir istikametine götüreceğiz. Daha sonra Anıt'ın oradan giriş ve çıkışlar serbest bırakılacak. Manisa Adliye Sarayı'na gidecek vatandaşlar, üniversite çalışanları, Uncubozköy'de ikamet eden vatandaşlar, hastaneye gitmek isteyenler ya da öğrenciler 15 gün süreyle bu bahsettiğimiz güzergahları kullanacaklar. 15 gün sonrasında Anıt'ın oradan tali yol açmak suretiyle Uncubozköy istikameti kullanılabilecek" dedi.

LEVHALAR SÜRÜCÜLERİ YÖNLENDİRECEK

Trafiğe kapanan güzergahlar üzerine yönlendirme tabelaları konulduğunu söyleyen Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, sürücülerin kısa bir süre içerisinde yönlendirmelere uyum sağlayabileceğini söyledi. Deniz, "Şuanda Saruhan Otel'in önünde bulunan kavşak İstanbul-Balıkesir istikametinden gelenler için İzmir istikametine kapalı, Uncubozköy Mahallesi istikametine açıktır. Aynı zamanda Cemil Çöllü Kavşağı'ndan Adliye'ye çıkan cadde trafiğe açık olmasına karşın, KESS tabelasından yukarıya geçiş yasak, buradan yalnızca sağ ve sola geçişler serbesttir. Cemal Ergün Kavşağı önünden İzmir istikameti de trafiğe kapalıdır. İl Emniyet Müdürlüğü önüne de tali yol açtık" dedi.

VATANDAŞLARIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

İl Trafik Komisyonu olarak güzergah değişikliklerini vatandaşların mağduriyetini göz önünde bulundurarak planladıklarını belirten Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, olası sıkıntılar durumunda vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade etti. Uygulama esnasındaki sorunların yerinde çözülmesi için gayret edeceklerini söyleyen Deniz, "Çalışmalar esnasında güzergahların uygulamalarında sıkıntılar yaşanabilir. Fakat her güzel işin külfeti olacağını belirtmek isterim. Manisa Belediyesi olarak büyük bir yatırım Manisa'ya kazandırılacak ve elbette bu bir süreçtir. Bu anlamda vatandaşlarımızdan sabır bekliyor, bizleri anlayışla karşılayacaklarını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kavşakta Çalışmalar Başladı Güzergahlar Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement