Kaya Tuzundan Yapılan Orhun Anıtları Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Kaya Tuzundan Yapılan Orhun Anıtları Tanıtıldı

Kaya Tuzundan Yapılan Orhun Anıtları Tanıtıldı

Çankırı Belediye Başkanı, "Türk isminin geçtiği, Türk askeri dehasının yer aldığı, Orhun Anıtları'nı kaya tuzundan yapmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

12.10.2012 13:47  Güncelleme: 13:48

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Türk isminin geçtiği, Türk askeri dehasının yer aldığı, Türk tarihinin insanlık medeniyetine bıraktığı ilk eser olan Orhun Anıtları'nı kaya tuzundan yapmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Çankırı'da düzenlenen "1. Uluslararası Kaya Tuzu Orhun Yazıtları Heykel Sempozyumu" kapsamında kaya tuzundan yapılan Orhun Anıtları tanıtım toplantısı, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile anıtların yapılmasında görev alan Kazakistan, Azerbaycan, Moldova, Kırgızistan, Başkurdistan, Tataristan, Tuva, Kırım ve Türkiye'den heykeltıraşların katılımı ile Ergenekon Parkı'nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Dinç, toplantıda yaptığı konuşmada, Orhun Anıtları'ndan 18 eserin yapılacağı projede şimdiye kadar 17'sinin tamamlandığını söyledi.

Türk insanının insanlık tarihine bıraktığı ilk eser olması dolayısıyla çalışmanın önemli olduğuna vurgulayan Dinç, "Türk isminin geçtiği, Türk askeri dehasının yer aldığı, Türk tarihinin insanlık medeniyetine bıraktığı ilk eser olan Orhun Anıtları'nı kaya tuzundan yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu çalışmayı Türkiye Cumhuriyetlerinden getirdiğimiz heykeltıraşların çalışmaları ile daha da anlamlı hale getirdik" diye konuştu.

Çankırı'nın isminin bu çalışmayla Türk Cumhuriyetlerinde bilinir hale geleceğini belirten Dinç, çalışmanın ne anlama gediğini bilenlerin Çankırı'ya gelip bu çalışmayı görmek isteyeceklerini ifade etti.

Dinç, eserlerin aslına uygun bir şekilde kaya tuzunun üzerine işlendiğini vurgulayarak, "Çalışmamızın tamamlanmasının ardından, her yıl kaya tuzundan yeni çalışmalar yapmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl dünyanın 7 harikasını tuzdan yapabiliriz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından eserlerin tanıtımı yapıldı.

Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ÇANKIRI

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaya Tuzundan Yapılan Orhun Anıtları Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement