Kck Davasında, CHP'li Vekil Asker ve Polisle Tartıştı (2) - Son Dakika
Güncel

Kck Davasında, CHP'li Vekil Asker ve Polisle Tartıştı (2)

Kck Davasında, CHP\'li Vekil Asker ve Polisle Tartıştı (2)

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde cenazelerin ailelere teslim edilmesi ile ilgili okunan tapelerden sonra söz alan Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, İstiklal Marşı'ndan bir bölüm okuyarak, "Sayın başkan, şairin dediği gibi, 'Şüheda fışkıracak"...

20.01.2012 19:26

Kck DAVASINDA, CHP'Lİ VEKİL ASKER VE POLİSLE TARTIŞTI (2)

İSTİKLAL MARŞI'NDAN BİR SATIR OKUDU

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde cenazelerin ailelere teslim edilmesi ile ilgili okunan tapelerden sonra söz alan Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, İstiklal Marşı'ndan bir bölüm okuyarak, "Sayın başkan, şairin dediği gibi, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda', bu coğrafyanın neresini kazarsınız bir ceset çıkacak. Bu yüzden müvekkilimiz Muharrem Erbey, insan hakları savunucusu olması nedeniyle, çocuklarının cesedini almak isteyen her aile insan hakları derneğine başvurmuş. Müvekkilimiz de bu ailelere cesetlerin alınması konusunda hukuki yardımda bulunmuş. Bu konuşmaların dosyada yer almasınn anlamı yok. Ne olur cenazelerle ilgili bu konuşmalar artık okunmasın. Bu konudaki taleplerimizi dikkate almıyorsunuz. Cenazeler ve alımı konusunda yaptığınız konuşmada, salona ölüm soğukluğu çöküyor. Cenazelerin alımı ile ilgili diyalogları okunmanızı istemiyoruz" dedi.

Sanık avukatlarından Hayrettin Güzel ve Feride Laçin de, PKK'nın ilan ettiği eylemsizlik ve bu eylemsizliği uzatma kararı ile ilgili gazetecilerin Muharrem Erbey ile yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin savunma yaptı. Mahkeme heyeti, daha sonra duruşmaya kısa bir ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, çocuk katliamlarına ilişkin Roj TV'ye demeç veren tutuklu sanık Erbey'in telefon dinleme ve tape kayıtlarını okumaya devam etti.

ÇOCUK KATİLLERİ GEZECEK, İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI YARGILANACAK

Okunan tape kayıtlarının ardından, Kürtçe savunma yapmak isteyen Erbey'in mikrofonu kapatıldı. Müdafi avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, söz konusu telefon konuşmasının içeriğinde geçen verilerin katliamlara ilişkin rakamlar olduğunu belirterek, "Madem iddaa makamı bu konuyu dosyaya eklemiş. Bizim de söyleyecek sözlerimiz elbette var. Uğur Kaymaz, 12 yaşında vücuduna 13 kurşunla Kızıltepe'de öldürüldü. Failleri cezasız kaldı. Ceylan Önkol'un cenazesine ait parçaları annesi, eteğiyle topladı. Zihinsel özürlü Murat Tekdağ da bir tarlada ölü halde bulundu. Faailleri belli, fakat bulunamadı. Dosyalar AİHM'de. Bu çocukların katilleri ellerini kollarını sallayarak gezecek, insanları hakları savunucuları burada yargılanacak. Biz sokakta, çocuk cesetlerini topladık sayın başkan. 7 çocuğun otopsisine girdim. Otopsi sonrası darp edildim. İnsanların üzerine ateş açıldı sayın başkan. Biz bunları unutmayacağız. Bu çocukların katillerinin takipçisi olmak suç değildir. Oyuncakları olmayan çocuklar, serbest patlayacıları oyuncak sayıp oynuyorlar sayın başkan. Gözü görmeyen uzvu olmayan kaç çocuk var biliyormusunuz sayın başkan? Bu tür yargılamalar bu coğrafyada yürüttüğümüz mücadelenin ne kadar haklı olduğunun göstergesidir" dedi.

AVUKATTAN MAHKEME BAŞKANINA: YAPTIĞINIZ HAK İHLALİDİR

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 6 aylık Mehmet Uytun adlı bebeğin kafasına isabet eden gaz bombası fişeği sonrası yaşamını yitirmesi ile ilgili tapelerin okunmasından sonra avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz'a, "Neden bu tapeleri okuyarak yaramızı deşiyorsunuz. Siz de çocuk babasısınız. Empati kurun lütfen. Yaşadıklarımızı tekrarlatmayın. Mehmet Uytun'un öldürülmesini neden hatırlatıyorsunuz. Onu polisler öldürdü. Bu bize acıdan başka bir şey katmıyor" demesi üzerine Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz da, "Duygusal olmaya gerek yok" yanıtını verdi. Avukat Rehyan Yalçındağ Baydemir ise, "Duygusal davranmıyorum. Yaptığınız bir hak ihlalidir" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aradan sonra duruşmayı 23 Ocak Pazartesi gününe erteledi.

MT,BB (GG/RT) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kck Davasında, CHP'li Vekil Asker ve Polisle Tartıştı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement