KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN DEPREMZEDELERE PSİKOSOSYAL DESTEK - Son Dakika
Güncel

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN DEPREMZEDELERE PSİKOSOSYAL DESTEK

KEÇİÖREN Belediyesi, deprem bölgesinden Ankara'ya gelen başta çocuklar olmak üzere tüm depremzedeler ve yakınlarına psikososyal destek verecek.

13.02.2023 14:25  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEÇİÖREN Belediyesi, deprem bölgesinden Ankara'ya gelen başta çocuklar olmak üzere tüm depremzedeler ve yakınlarına psikososyal destek verecek.

Keçiören Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. Belediye bu kapsamda deprem bölgelerinden Ankara geneline ve Keçiören Osmangazi Sosyal Yaşam Merkezi Hasta ve Yakınları Konuk Evi, Keçiören Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Ali Özdemir Spor Salonu Misafirhanesi'nde konaklayan depremzede çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmaları başlattı. 6 psikolog, 2 yaratıcı drama eğitmeni ve okul öncesi öğretmenlerinin görevlendirildiği çalışmalarda okul öncesi eğitimi, akıl oyunları, tanışma, yaratıcı drama ve oyun içerikli psikososyal destek çalışmaları yapılıyor.

İLK HEDEF KİTLE: ÇOCUKLARIMIZ

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yaptığı açıklamada, 'Depremzede kardeşlerimiz, çiçek ve meleklerimiz için ne yapsak az. Belediyemiz bünyesindeki tesislerimizde konaklayan vatandaşlarımız ve çocuklarımız için psikososyal destek hizmeti vermeye başladık. İlk etapta hedef kitlemiz çocuklarımız. Bunun yanında özellikle iletişim konusunda anne ve babalara, çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda bilgilendirme yapıyoruz. Depremin birey üzerinde bıraktığı tahribatı en aza indirmek ve insanımızı toplumumuza sağlıklı bir şekilde kazandırmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz' diye konuştu.

ANKARA'DAKİ TÜM DEPREMZEDELERE HİZMET VERİYOR

Ayrıca belediye tesislerinde kalmayan yakınlarının yanına veya gönüllü vatandaşların evlerine yerleştirilen Ankara'daki tüm depremzedeler de Keçiören Belediyesi Aile Terapi Merkezi'nden psikososyal destek alabiliyor.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ\'NDEN DEPREMZEDELERE PSİKOSOSYAL DESTEK
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN DEPREMZEDELERE PSİKOSOSYAL DESTEK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement