Kendisi 40 Santim Ama Derdi Büyük - Son Dakika
Güncel

Kendisi 40 Santim Ama Derdi Büyük

Kendisi 40 Santim Ama Derdi Büyük

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde vatandaşlar, apartmanlar arasında kalan ve iki sokak arasında pratik geçişi sağlayan aralığın adının konmasını istiyor.

09.06.2015 10:06

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde vatandaşlar, apartmanlar arasında kalan ve iki sokak arasında pratik geçişi sağlayan aralığın adının konmasını istiyor. Çevre sakinleri, darlık ve gece saatlerindeki karanlık nedeniyle sıkıntılı olan aralığın genişletilmek suretiyle ya sokak olarak ya da kapatılmasını istiyor.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ali Emiri 4. sokakta ikamet eden vatandaşlar, kendi sokakları ile Ali Emiri 5. sokağı birbirine orta kısımdan bağlayan tek geçiş noktası olan ismi bile olmayan aralığın adının konmasını istiyor.

Kadın ve Kızlarda Tacize Varan Zorluklar Yaşanıyor

Çevre sakinleri, ya aralığın sokak olarak yapılmasını ya da kapatılmasını istiyor. Zira, sokakta gündüz geçişlerde darlık yüzünden giysilerin takılıp yırtılması, geçen kız ve kadınların kimi zaman tacize varan zorluklar yaşaması, gece saatlerinde de sote yer olması nedeniyle ballici ve uyuşturucu kullanılması gibi nedenler can sıkıyor.

Çevre Sakinleri Böyle Kalmasını İstemiyor

Çevre sakinleri, güvenlik kaygısı nedeniyle aralığın bir tarafına sitenin duvarı bir tarafına da tel örgüler konulduğunu belirterek, "Aralığın kalkmasını istiyoruz. Tamamen kapatılması da sokak olması da iyi alternatifler ancak bu şekilde kalmaması en doğrusudur" görüşü var.

Sokak Olmasını İstiyoruz

Çevre sakinlerinden Hakan Çavlı, aralığın genişletilmesini istediklerini belirterek, "Ali Emiri 4. sokaktan bir arka sokak olan Ali Emiri 5. sokağa geçiş için sokağın başlarından dönmek zorunda kalmamak ve zamanı kısaltmak için burayı kullanıyoruz. Yaptığımız normaldir ancak bu aralığın gerçekten dar olduğunu düşünüyorum. Bu aralığın genişletilerek sokak yapılması herkesin yararına olacaktır. Belediyemizden de bunu istiyoruz" dedi.

"Genişletilmesini İstiyoruz"

Semt sakinlerinden ve aynı zamanda esnaflarından Mehmet Aytaş ise yaklaşık 10 yıldır bu böylede olduğunu belirterek, "Böyle bir sokak olmaz, daha önce geniş bir sokaktı, ancak zaman içinde daracık hale geldi iki kişi aynı anda bu sokaktan geçemiyor. Birisi geçerken diğeri onun geçişini girişin başında beklemek zorunda kalıyor. Bu sokağın genişletilmesini ve girişlerinde yapılan kaçak yapıların yıkılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Balli ve Uyuşturucu Kullanımı İçin Sote Yer"

Ali Emiri 5. sokak sakinlerinden Mehmet Karakaş ise, geçişin hızlı yapılması adına iyi olduğunu ancak kadın ve kızların geçişlerde zorlandığını, gece saatlerinde de insanların rahatsız olduklarını belirterek, "Gerek darlığından dolayı, gerekse de bina sakinlerinden dolayı gece saatlerinden uyuşturucu, balli çeken için sote bir yer halindedir. Burada insanlar rahatsız oluyor. Gündüz geçiş yapan vatandaşlar, gece de burada ikamet eden sakinler rahatsız oluyor. İki sokak arasındaki tek yer ve vatandaşlar karşı sokağa geçecekse hızlı bir şekilde buradan geçmeyi tercih ediyor.

Esnaf: Kaçak baraka yıkılsın

Belediyeye 3 dilekçe yazdıklarını kaydeden çevredeki esnaflar ise, "isimsiz olan sokak girişindeki kaçak yapının yıkılması istemiyle belediyeye dilekçe verdik ancak dilekçemize cevap veren olmadı. Kısa süre içinde yeniden dilekçe vermeyi düşünüyoruz. Bu kaçak barakanın buradan kaldırılmasıyla belki de ismi olmayan sokak genişleyecek. Ya tam olarak sokak olarak kullanılsın veya kapatılsın" diye tepki gösterdiler.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kendisi 40 Santim Ama Derdi Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement