KEŞAN'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100'ÜNCÜ YILI KUTLANDI - Son Dakika
Güncel

KEŞAN'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100'ÜNCÜ YILI KUTLANDI

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde, düşman işgalinden kurutuluşun 100'üncü yıl dönümü kutlandı.

19.11.2022 15:05  Güncelleme: 15:09

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde, düşman işgalinden kurutuluşun 100'üncü yıl dönümü kutlandı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra oluşturulan kortej, Belediye Bandosu eşliğinde Cennet Parkı Nefes Yolu'na yürüdü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

'KEŞANLI, BAYRAĞIMIZIN İNMESİNİ SİNEYE ÇEKMEDİ'

Keşan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılını kutladıklarını belirten Helvacıoğlu, "Keşan çalışkan insanların diyarıdır. Keşan misafirperver ve merhametlidir. Fakat Keşan'ın vatan sevgisi her şeyin üzerindedir. Bundan yıllar önce mavi rüyaları, kara kabuslara çevirmek için geldiler. O yıllarda Keşan halkının feryadı arşa yükseldi. Keşanlılar, 'ölseydik de bütün bunları görmeseydik' dediler. Keşan halkı, Kurtuluş Savaşı'na katılan Trakya Müdafai Hukuk Cemiyeti'ne tüm güçleriyle destek verdi. Bu işgal taarruzu Keşanlının iman dolu göğsünde geçit bulmadı. Keşanlı, bayrağımızın inmesini sineye çekmedi. Çünkü bunu bir istiklal meselesi saydı. Keşan'da 100 yıl önce cesaret, esarete üstün geldi. Atatürk önderliğinde kazanılan büyük zaferin ardından da Keşan'ımız 19 Kasım 1922'de bağımsızlığına kavuştu" dedi.

Programda, Keşan'da yaşayan en yaşlı insan olan 97 yaşındaki İsmail Okay'a plaket sunuldu. Daha sonra halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Tören sonunda Keşan'daki resmi kurum ve kuruluşların araçları geçiş yaptı. Geçiş sırasında bazı araçlardan vatandaşlara promosyon ürünler dağıtıldı. Dağıtımı sırasında vatandaşlar ürünlerden almak için birbirleriyle yarıştı. Programa, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Başkanı (KEFEK) ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan 4'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özay, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, daire amirleri, gaziler, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

KEŞAN\'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100\'ÜNCÜ YILI KUTLANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KEŞAN'IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100'ÜNCÜ YILI KUTLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement