KESK'ten TTK'ya 'atama' Protestosu - Son Dakika
Güncel

KESK'ten TTK'ya 'atama' Protestosu

KESK\'ten TTK\'ya \'atama\' Protestosu

KESK, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Genel Başkanlığı görevinin ardından Kemal Bulut'un işyerini değiştiren Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu, basın açıklamasıyla protesto etti.

30.05.2011 16:31

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Genel Başkanlığı görevinin ardından Kemal Bulut'un işyerini değiştiren Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu (TTK), basın açıklamasıyla protesto etti.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 15 yıldır baş mühendis olarak görev yapan Kemal Bulut, 2 yıl önce yapılan kongrede ESM Genel Başkanı seçildi. Geçen nisan ayında yapılan kongrede görevi Mustafa Şenoğlu'na devreden Kemal Bulut, Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde işbaşı yapmayı beklerken, TTK Genel Müdürlüğü tarafından Bartın'ın Amasra İlçesi'nde kuruma bağlı Amasra Müessese Müdürlüğü'ne atandı.

Atamayı sürgün olarak değerlendiren KESK, bugün TTK Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı. KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, Eğitim- Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Osman Biçer, Sağlık Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Çetin Erdolu ve Kemal Bulut ile birlikte yaklaşık 100 sendika üyesinin katıldığı eylemde, 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Devlet güdümlü sendikaya hayır', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları atıldı.

KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, yaptığı açıklamada AK Parti hükümetiyle birlikte sendikalara yönelik baskıların arttığını söyledi. Kemal Bulut'un kanunsuz bir şekilde görev yerinin değiştirildiğini savunan Çınar, ESM'nin tüzüğü gereği 2 yıl genel başkan olan kişinin görev süresi dolduktan sonra çalıştığı kurumda aynı işyerinde işe başlaması gerektiğini ifade etti. TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ın keyfi davrandığını söyleyen Çınar, "Biz bu atamayı sürgün olarak kabul ediyoruz. Bu yanlış uygulamanın kalkması için hukuki mücadelemizi başlattık" dedi.

Kemal Bulut'un, eski işyerine dönmek için Zonguldak İş Mahkemesi'ne başvurduğu belirtilirken, basın açıklamasının ardından adliyeye kadar yürüyen grup, TTK Genel Müdürü Burhan İnan hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KESK'ten TTK'ya 'atama' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement