Kılıçdaroğlu, Gaziantep Ve Şanlıurfa'da - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Gaziantep Ve Şanlıurfa'da

Kılıçdaroğlu, Gaziantep Ve Şanlıurfa\'da

İstanbul'a gidemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karayolu ile Şanlıurfa'ya döndü

18.04.2011 10:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'ten İstanbul'a götürecek uçağın motoruna kuş girmesi sonucu İstanbul'a gidemeyince karayoluyla Şanlıurfa'ya giden Gaziantep'in Nizip ilçesine sürpriz ziyarette bulundu.

Partililer tarafından 'Başbakan Kemal' sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu, CHP Nizip ilçe teşkilatında partililere seslendi. Nizip'te arzu ettiğimiz oyu alamıyoruz diyen Kılıçdaroğlu'na, bir partili 'Ama sizde Nizip'ten aday göstermediniz' diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu iş çok kolay Nizip'in adayı var oda benim. Ben Nizip adayıyım" dedi.

Bu sözler üzerine partililer 'İnadına CHP inadına sol' diyerek Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birisi çıkmış halen konuşuyor 2023 yılında ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım diye. Bırak 2023'ü millet açlıktan ölüyor şu anda. Türkiye'de 12 milyon 715 bin yoksul var, sen önce onlarla ilgilen. İşte bu anlatılanlara karşı, yapılacak olan genel seçimlerde hep beraber çalışacağız, iktidar olacağız, bu memleketin dertlerini çözeceğiz. Çünkü başka bir seçeneğimiz yok. ya iktidar olacağız ya iktidar olacağız. Şu anda Türkiye'de emeklilerimizin almış olduğu aylıktan yüzde 15 kesiliyor ama biz iktidara geldiğimizde o sorunu ortadan kaldıracağız. Çiftçi kardeşlerimiz için Mazot fiyatını 1. 5 lira yapacağız. Yani halkın yeni partisi CHP yapacak. Halkın huzuru güveni ve refahı için elimizden geleni yapacağız. Biz söylediklerimizde samimiyiz ve samimiyetimizle bu ülkenin sorunlarını ancak biz çözeriz. Artık yeni CHP'de gençler ve kadınlar daha fazla siyasete girecek. Bu yaptıklarımız yeterli mi ? hayır. Ama daha yolun başındayız yolumuzu devam ettireceğiz. Ta ki halkın iktidarı oluncaya kadar. Kadınlarla ilgili yapmış olduğumuz önemli bir proje var, oda Aile sigortasıdır. Bu proje kapsamında her evdeki yoksul kadının banka hesabına 600 lira para yatıracağız. Bu çalışmalarımızda kadınlarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. "

Partideki konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, karayoluyla Şanlıurfa'ya hareket etti.

ANKARA'YA GİTTİ

Gaziantep'te motoruna kuş giren uçağının havalanamaması üzerine İstanbul'a gidemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karayolu ile Şanlıurfa'ya döndü ve GAP Havaalanı'ndan Ankara'ya gitti. Kılıçdaroğlu havaalanında Savcı İlhan Cihaner'in aday gösterilmesine ilişkin yöneltilen soruları, "İlhan Cihaner milletvekili adayımızdır. Fazla yoruma gerek yok. Umarım başarılı olur, parlamentoya girer" sözleriyle cevaplandırdı.

Kılıçdaroğlu, dün sabah saatlerinde geldiği Şanlıurfa'da, çeşitli temaslarda bulunup, Kısas Beldesi'nde düzenlenen aşure şenliğine katıldıktan sonra Gaziantep'e gitti. Gaziantep Havaalanı'ndan İstanbul'a gidecek olan Kılıçdaroğlu'nu taşıyacak uçağın motoruna kuş girdiği saptanınca, uçuş iptal edildi. Yaşanan bu gelişme üzerine İstanbul'a gidemeyen Kılıçdaroğlu, karayolu ile yeniden Şanlıurfa'ya geldi ve GAP Havaalanı'ndan Ankara'ya gitti. Beraberinde CHP Şanlıurfa İl Başkanı Vedat Melik ve partili yöneticiler ile havaalanına gelen Kılıçdaroğlu, uçuş öncesi VIP salonunda beklerken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Gaziantep'ten İstanbul'a gitmek istediğini ancak arıza çıkınca yeniden Şanlıurfa'ya geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Urfalılar bizi çok sevdi ve biz yeniden buraya döndük. Uçakta yaşanan arıza nedeniyle buradayız ve İstanbul'daki programımızı iptal ederek Ankara'ya gidiyoruz" dedi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin konulardaki sorularını "Çok yorgunum" diyerek kabul etmeyen Kılıçdaroğlu, Savcı İlhan Cihaner'in adaylığına ilişkin ısrarlı sorular üzerine, "İlhan Cihaner bizim milletvekili adayımızdır. Fazla yoruma gerek yok. Umarım başarılı olur, parlamentoya girer" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, bir süre bekledikten sonra saat 20. 55'te havalanan THY'nin tarifeli uçağı ile Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Gaziantep Ve Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement