Kılıçdaroğlu, Ergenekon Sanığı Çelebi'nin Nikah Şahidi Oldu - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Ergenekon Sanığı Çelebi'nin Nikah Şahidi Oldu

Kılıçdaroğlu, Ergenekon Sanığı Çelebi\'nin Nikah Şahidi Oldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ergenekon Davası kapsamında Hasdal Askeri Cezaevinde bulunan teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin nikah şahitliğini yaptı.

30.10.2013 13:14  Güncelleme: 13:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon Davası kapsamında Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin nikah şahitliğini yaptı.

Kılıçdaroğlu, cezaevindeki nikah töreninde gelin Kezban Merey'e bilezik taktı. Çelebi çiftine mutluluklar dileyen Kılıçdaroğlu cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Genç bir teğmenin nikah törenine katıldım. Onlara mutluluklar diledim. Gerçekten üzülmemek mümkün değil" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Yaşamınız boyunca eğitim kurumlarının tümünden birincilikle mezun olacaksınız. Sonra cep telefonunuza başkaları yükleme yapmış olacak ve gözaltına alınacaksınız. Bu bilirkişi raporuyla kanıtlanacak ardından mahkeme oy birliğiyle sizi tahliye edecek. Sonra dosyada hiçbir değişiklik olmaksızın sizi tekrar tutuklayıp hapse atacaklar ve sonra sizi 16 yıl mahkum edecekler. Bunu insan olan birisinin vicdanının kabul etmesi mümkün değildir" diye konuştu. Bir başka Dreyfus olayının 21.yüzyılda Türkiye'de yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Mutluluklar diledik onlara ama gerçekten çok dramatik bir tablo. Ne suçu var bu genç teğmenin? Telefonuna ondan izinsiz onun haberi olmaksızın yükleme yapıyorlar. Suç işleyen kim? Yüklemeyi yapan kim? Belli değil. Soruşturuluyor mu? Belli değil. Neden tutuklanıyor? Belli değil" dedi.

-"SON DERECE ÜZÜCÜ BİR TABLO"-

Böyle bir davayla ilk kez karşı karşıya kaldığını ve gerçekten çok üzgün olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Onlara mutluluklar diledik ama o tabloyu görmek kolay bir şey değil. Orada anneler vardı. Küçücük çocuklar vardı ve bu çocuklar 3 yıldır bu hapishaneye gidip geliyorlar. Anne şunu söylüyor, ben çocuklarımı hapishane yollarında büyütüyorum, diyor. Bir suçları varsa çeksinler ama suçları yok bu insanların. Hangi gerekçeyle bunları hapse atıyorlar? Bu tablo 21.yüzyılın Türkiye'sine yakışan bir tablo değil. Bu tabloyu değiştirmemiz lazım. Hem demokrasi diyoruz, hem özgürlük diyoruz, hem hukukun üstünlüğü diyoruz ama hukuku katlediyoruz. Sağlıklı, tutarlı bir yargılama yolunun önünü açmıyoruz. Bu tablo bizim kaldıracağımız türden bir tablo değil. Bunu hep beraber eleştirmeliyiz. Bu ülkenin aydınları eleştirmeli, gazetecileri eleştirmeli. Bakın suçluları asla savunmuyoruz. Kimse yargılanmasın da demiyoruz. Ama hukukun üstünlüğü denen bir kavram var. Adil yargılamanın yolu açılmalı. Adil yargılanma olmalı.

Siz gencecik bir teğmeni, geleceğe umutla bakan bir teğmenin hayatını karartarak yola çıkıyorsunuz. Bu doğru bir davranış değil. Tutarlı bir davranış değil. Gerçekten tablo benim açımdan son derece üzücü bir tablo. Ne söyleyeyim. Yani bir noktaya geliyorsunuz onların umutlarının körelmemesi için de bazı çabalar harcıyorsunuz. Ama bu çabaların birlikte harcanması lazım, beraber harcamamız lazım."

-AİLELER: "HAKSIZLIĞI GİDERİN"-

Kılıçdaroğlu, törende gelin ve damadın ailesi ve yakınlarının da bulunduğunu belirterek, "Gencecik bir teğmen, gencecik bir gelin. Gerçekten ikisi de son derece mutlu, huzurlu. Bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını biliyorlar. Yakınları vardı, onlar da biliyorlar ve onlar şunu söylüyorlar; "Biz haksız bir işlemle karşı karşıya kaldık, lütfen bunu takip edin. Takipsiz bırakmayın. Biz haksız bir işlemle karşı karşıyayız haksızlığı giderin.' İstedikleri bu. Başka da bir şey istemiyorlar" diye konuştu.

Cezaevindeki nikah törenine, Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP'nin Cezaevlerini İzleme Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Veli Ağbaba, Nurettin Demir, Özgür Özel ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da katıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Ergenekon Sanığı Çelebi'nin Nikah Şahidi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement