Kipa'dan Kızılay'a Türkiye'nin En Modern Kan Bağış Otobüsü - Son Dakika
Güncel

Kipa'dan Kızılay'a Türkiye'nin En Modern Kan Bağış Otobüsü

Kipa\'dan Kızılay\'a Türkiye\'nin En Modern Kan Bağış Otobüsü

Kipa, işbirliği içinde olduğu Türk Kızılayı'na, çalışanlarının desteği ile Türkiye'nin en modern "mobil kan bağış otobüsü"nü bağışladı.

11.03.2014 15:18

Önde gelen perakende şirketi Kipa (Kitle Pazarlama A.Ş.), Türk Kızılayı'na bağışladığı mobil kan bağış otobüsü için, son 2 yıldır "Kipa ile Hayat Ver" sloganı ile, çalışanlarının , müşterilerinin ve tedarikçilerinin desteğiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en modern kan bağış otobüsü olan araç, Türk Kızılayı'na teslim edildi ve bağış toplamaya başladı.

"Gönüllülere rahatlıkla ulaşılacak"

Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Ege Bölgesi ve İzmir'in kan ihtiyacının tamamını gönüllü, düzenli ve bilinçli bağışçılardan karşılayabilmek, kan bağışı konusunda bilinç ve farkındalık yaratabilmek için toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Gök, "Kipa sorumluluk bilinciyle hareket eden bir şirket olarak, kurumumuza kan bağışı otobüsü bağışlayarak, ülkemizde kullanılan en modern kan bağışı otobüsünü Kızılay'a kazandırmıştır. Kipa tarafından alınarak tüm düzenlemesi yapılan kan bağışı otobüsü ile, gelişmiş dünya ülkelerinde olduğu gibi, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere ulaşılarak, tüm il, ilçe, belde, köy meydanlarında çalışma yapılacak. Kızılay Ege Bölge Müdürlüğü'ne ait araç, fabrikalar, alışveriş merkezleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu tüm mekânlarda kan bağışçısı kazanımı faaliyetlerini yürütecektir. Böylece bağışçılarımız iklim koşullarından etkilenmeden, memnuniyet içerisinde, güvenli ve huzurlu ortamda kan bağışında bulunabilecekler. Kipa'ya tüm hasta ve hasta yakınları adına teşekkür ederiz" diye konuştu.

2005 yılından bu yana Türkiye'nin ihtiyacı olan 2 milyon 100 bin ünite kanı karşılamak amacıyla Sağlık Bakanlığı gözetiminde "Güvenli Kan Temini Programı"nı başlattıklarını anımsatan Gök, "Bu program ile hedeflenen, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç duydukları kanların düzenli, bilinçli ve gönüllü bağışçılardan elde edilmesini sağlamaktır. Ege Bölge Kan Merkezimize bağlı 7 Kan Bağışı Merkezi ile sorumluluk sahamızdaki İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Muğla illerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2013 yılında sorumluluk sahamızda 301.958 ünite kan bağışı toplanmıştır. Hedefimiz, 400.000 ünite kan bağışı toplamak" dedi.

"Çalışma arkadaşlarımızın desteği ile gerçekleşti"

Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan ise, 7 yılı aşkın bir süredir çeşitli alanlarda işbirliklerinin sürdüğü Türk Kızılayı ile ilişkilerine, mobil kan bağış aracını eklemekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

Ertan, "Kipa'nın doğup büyüdüğü Ege'de ciddi bir ihtiyaca cevap verecek bu araç, daha ilk ayında 2200 üniteyi aşan kan bağışı topladı. Bu başarı, 2 yıl önce "Kipa ile Hayat Ver" sloganı ile yola çıkan çalışma arkadaşlarımızın katkıların sonucu. Spordan sosyal aktivitelere uzanan bir dizi bağış etkinliğinin yanı sıra, Türkiye'nin en ünlü modacılarından Tuvana Büyükçınar'ın yaptığı özel tasarım ile satışa sunduğumuz alışveriş çantalarının geliri de bu aracın alınmasına katkıda bulundu. Araç hizmet vermeye başladıktan sonra, Kipa'daki çalışma arkadaşlarımız, bu araca giderek ilk kan verenler oldular. "Kipa ile Hayat Ver" projesine, Kipa ailesinin duyarlığı ve enerjisi ile gerçekleştirdik." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kipa'dan Kızılay'a Türkiye'nin En Modern Kan Bağış Otobüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement