Kırgızistan Cumhurbaşkanı, BDT Zirvesine Katılmayacak - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, BDT Zirvesine Katılmayacak

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, BDT Zirvesine Katılmayacak

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Belarus'ta düzenlenecek BDT Üye Devlet Başkanları Zirvesi ve Yüksek Avrasya Ekonomik Konseyi Toplantısına katılmayacak.

24.10.2013 14:03  Güncelleme: 14:09

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in, 24-25 Ekim'de Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenecek Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Üye Ülke Devlet Başkanları Zirvesi ve Yüksek Avrasya Ekonomik Konseyi Toplantısı'na katılmayacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in Basın Sözcüsü Kadır Togtogulov, yaptığı açıklamada Atambayev'in Belarus'a Başbakan Birinci Yardımcısı Coomart Otorbayev'i gönderme kararı aldığını belirtti. Atambayev, BDT Üye Ülke Devlet Başkanları Zirvesi ve Yüksek Avrasya Ekonomik Konseyi'nin geçen yıl Türkmenistan'daki toplantılarına katılmamıştı.

Kırgızistan'da yaklaşık 100 göstericinin ölümünden sorumlu tutulan ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun himayesinde bulunan Kırgız devrik lideri Kurmanbek Bakiyev'in mahkeme tarafından aldığı 24 yıl hapis cezasını çekmesi içiin Bişkek'e iade edilmediği sürece Belarus ile Kırgızistan arasında ilişkilerin düzelmeyeceği belirtilmişti.

Bu arada, Mecliste Sosyalist Ata Meken Partisi eski üyesi ve milletvekili Ömürbek Abdırahmanov, Bakiyev'i Bişkek'e iade etmek istemeyen Belarus ile tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiğini ifade etti.

Minsk'in evsahipliğinde yapılacak toplantılarda, Kırgızistan, Ermenistan ve Ukrayna'nın Gümrük Birliğine (GB) üyelik süreciyle yol haritaların ele alınması bekleniyor. - Kırgızistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan Cumhurbaşkanı, BDT Zirvesine Katılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement