Kırıkkkale´De ´Avrupa Komşular Günü´ - Son Dakika
Güncel

Kırıkkkale´De ´Avrupa Komşular Günü´

Kırıkkkale´De ´Avrupa Komşular Günü´

30 Ülkeden 90 Öğrenci Katıldı

29.05.2010 01:13

30 ÜLKEDEN 90 ÖĞRENCİ KATILDI

AVRUPA Birliği sürecine katkı sağlamak ve sivil toplum duyaloğunu geliştirmek üzere Kırıkkale'de 'Avrupa Komşular Günü' düzenlendi. 30 ülkeden 90 öğrencinin katılımı ile 'Türkiye Okuyor' projesi kapsamında en çok kitap okuyan Kırıkkaleli öğrencilerle öğretmenlere düzenlenen törenle çeşitli ödüller verildi.

Kırıkkale Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, diğer sivil toplum örgütlerinin başkanları ile kalabalık bir davetli katıldı. 'Avrupa Komşular Günü' projesi kapsamında Kırıkkale'ye 30 ülke olan Tunus, Fransa, Macaristan, Romanya, Letonya, Almanya, Portekiz, İtalya, Polonya, İspanya, İran, Kırgızistan, Yunanistan, Serra Leona, Zimbabwe, Litvanya, Gürcistan, ABD, Danimarka, Norveç, İngiltere, Fildişi Sahili, Hollanda, Jamaika, Gine, Kongo, Gine Biso, Gambi ve Kenya'dan 90 öğrenci katıldı. Halk oyunları ekipleri, Türkiye'nin değişik yörelerinden değişik oyunları sergilerken ayakta alkışlandı. Saz, gitar ve darbuka şöleninin yaşandığı gecede yabancı heyet müziğe eşlik etmeyi ihmal etmedi.

Vali Hakan Yusuf Güner yaptığı konuşmada, ôKonuklarımız burada misafirperverliğimizi ve Anadolu'nun sıcak yürekliliğinin tadını yakından tadacaklar. Kitap okumak, insanın rüyalarını, dünyalarını ve hayallerini sınırsız bir şekilde geliştiren, insana bakış felsefesi sağlar" dedi. Törende, kitap okuma yarışmasında birinci olan öğrencilere bisiklet, öğretmenlere leptop, okul müdürlerine ise prodüksiyon cihazı hediye edildi. Törende ayrıca yabancı heyetten 3 kişiye de leptop hediye edildi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise 'Kırıkkale Okuyor' kampanyasına emeği geçenleri kutladığını belirtirken, "Özellikle gençlerimize yarınları için yapacakları her konuda yardımcı olmak durumundayız. Biz gençlerimizi yarınlara hazırlamak konusunda iyi bir sınav verdik" dedi. Başkan Korkmaz, ödül alan gençlere çeşitli hediyeler verdi. Törende ayrıca Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli de en çok kitap okuyanlara çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkkale´De ´Avrupa Komşular Günü´ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement