Kırım Türkleri, Sürgünün Yıldönümünde Rusya'yı Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Kırım Türkleri, Sürgünün Yıldönümünde Rusya'yı Protesto Etti

Kırım Türkleri, Sürgünün Yıldönümünde Rusya\'yı Protesto Etti

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi üyeleri, Kırım sürgününün 70. yılında Rusya’yı protesto etti.

18.05.2014 15:38

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi üyeleri, Kırım sürgününün 70. yılında Rusya'yı protesto etti. Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na siyah çelenk bırakan grup, Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden madenciler için de dua etti.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi üyesi yaklaşık 200 kişi, Kırımlıların sürgün edilişinin 70. yılında Rusya'yı protesto etti. Beyoğlu Odakule'de toplanan grup daha sonra buradan Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüyüşe geçti. Konsolosluk önüne gelen grup, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için dua etti. Çeşitli pankartlar taşıyan grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan genç bir kız, Kırım Türklerinin akıl almayacak şekilde sürgün edildiğini belirterek, "Kırım Türkleri sürgün esnasında ve sonrasında nüfusunun yüzde 46'sını kaybetmiştir. Son aylarda Kırım ve Ukrayna'da oluşan gelişmeler sürgününün 70. yılında Kırım Türklerinin acılarını tazelemiş, benzer acılarının olabileceğine doğru kaygılarını arttırmıştır. Kırım hala Rusya'nın işgalindedir. Kırım Tatar Türklerine yardımınızı bekliyoruz" dedi.

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na siyah çelenk bırakan grup, daha sonra sessizce ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırım Türkleri, Sürgünün Yıldönümünde Rusya'yı Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement