Kırklareli'de 'Siyaset Akademisi' - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de 'Siyaset Akademisi'

Kırklareli\'de \'Siyaset Akademisi\'

AK Parti Genel Merkezi'nce organize edilen ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in de katılımıyla gerçekleştirilen "Siyaset Akademisi", AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı ev sahipliğinde Kırklareli'de düzenlendi.

22.10.2013 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkezi'nce organize edilen ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in de katılımıyla gerçekleştirilen "Siyaset Akademisi", AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı ev sahipliğinde Kırklareli'de düzenlendi.

Akademiye konuşmacı olarak katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyenin yapması gerekenler ve belediyecilik anlayışı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

AK Parti'nin Siyaset Akademisi'ni çok önemli bir noktaya getirdiğini belirten Küçükler, "Siyaset Akademileri, siyaset anlamında Türkiye'mizde önemli bir iş görüyor. Çünkü siyasetin okulu yok. AK Parti bu siyaset akademisini önemli bir noktaya getirdi ve artık yıllardan beri de her ilde her bölgede bunu yapıyor. Bugün biz Kırklareli'deyiz, 15 gün önce ben Şırnak'taydım. Siyaset Akademisi Türk siyaset sisteminde bu kadar kapsamlı, bu kadar güzel ilk defa yapılıyor" dedi.

Belediye başkanlarının mesaisinin olmadığını dile getiren Başkan Küçükler, "Bir bölgedeki yaşayan insanların mahalli, müşterek ihtiyaçlarını gidermek üzere karar organları, seçmenler tarafından seçilmiş, idari ve mali özerkliğe sahip olan tüzel kişilikler diye belediyecilik tarif edilebilir. Daha farklı tanım da şudur; belediye özellikle bir yasa ile bir kuruma verilmemiş olan her iş belediyenin görevidir. Hatta bazen bir kuruma özel olarak verilmiş olsa bile bu görev yine de belediye o görevi yapabilir. Belediye başkanının mesai denilen bir şeyi yok. Sabah, akşam, gece, gündüz fark etmiyor her dakikası belediyesiyle kendisinin görevli olduğu halkıyla ilgilenmek durumunda" şeklinde konuştu.

Kırklareli Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen akademiye; AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, AK Parti Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden, Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Akkol, Kırklareli Belediye Başkan aday adayları ve partililer katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de 'Siyaset Akademisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement