Kırklareli Valisi Muşmal Görevine Başladı: - Son Dakika
Güncel

Kırklareli Valisi Muşmal Görevine Başladı:

Kırklareli Valisi Muşmal Görevine Başladı:

"kaderimde Kırklareli Varmış"

20.09.2010 19:35

"KADERİMDE KIRKLARELİ VARMIŞ"

BOLU'da katıldığı Abant Platformu'ndaki açıklamaları nedeniyle merkeze alınan Vali Cengiz Aydoğdu yerine atanan yeni Kırklareli Valisi Vali Muammer Muşmal görevine başladı.

Kırklareli'ne karayolu ile gelen Vali Muammer Muşmal ve eşi Canan Muşmal valilik önünde törenle karşılandı. Muşmal daha sonra kendisini bekleyen Belediye Başkanı Cavit Çağlaya, Vali yardımcıları, kurum ve kuruluşların müdürleri ile tek tek tokalaşarak tanıştı. Tören mangasını da selamlayan Vali Muşmal kendi deyimiyle 'ilk gafını' yaparak Kırklareli yerine " Elazığ'da güzel işler yapacağız" dedi.

Valilik makamına oturan Vali Muammer Muşmal, Kırklareli'nin problemlerini tespit ettikten sonra el birliği ile çözüm arayacağını söyledi. Problemsiz bir dünya ve bir il olmadığını belirten Vali Muşmal şöyle konuştu:

"İnsanoğlu yaşadığı sürece problemler olacaktır. Hep beraber şevkle heyecanla hatta otuz yıl önce göreve başlamış ilk heyecan gibi Kırklareli'ni eğitimde, sağlıkta, her sektörde daha iyi günlere taşıyacağız hizmet edeceğiz. Ben daha önce bir defa Trakya içinde Çerkezköy'e ve bir defa da Kırklareli'nin ilçesi Vize'ye geldim. Bu bölge ile ilgili izlenimim bundan ibaret. Çok iyi bilgiye henüz sahip değilim. Trakya da üç ilimizden birisi olduğunu daha medeni daha modern ve aydın insanlarının yoğun olduğu tahmin ediyoruz"

"KADERİMDE VARMIŞ"

Daha öncede Kırklareli Valiliği'nin kendisine telif edildiğini anlatan Vali Muşmal, şöyle devam etti:

"Elazığ'a gitmeden önce Kırklareli'ni teklif etmişlerdi. Biz mahkeme kararının uygulanması doğrultusunda karar alınmasını uygun gördük ve öyle talep ettik. Yetkililer ve ilgililerin daha önceden bana teklif edilen Kırklareli'ni yeniden uygun buldular. Bizde büyük bir şevkle heyecanla geldik. Kırklareli valiliğini kısmen bekliyordum tahmin ediyordum. Hakikaten kaderimizde varmış. Bir yerde ekmeğimiz suyumuz varsa o bize nasip olacaktır"

Bolu Abant Platformu'ndaki 'CHP kapatılmalıydı' sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Vali Cengiz Aydoğdu, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek 'merkeze' alınmasını talep etmişti. Bakanlık 16 Eylül'deki Valiler Kararnamesi'nde merkeze alınan Vali Cengiz Aydoğdu yerine Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ı atamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli Valisi Muşmal Görevine Başladı: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement