Kızılay Libya'ya 8 Bin 500 Kişilik Erzak Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Kızılay Libya'ya 8 Bin 500 Kişilik Erzak Gönderdi

Kızılay Libya\'ya 8 Bin 500 Kişilik Erzak Gönderdi

Tekin Küçükali, Libya'daki Türkler İçin İlk Planda Uçak ve Gemilerle 8 Bin 500 Kişilik Yiyecek Gönderdiklerini Söyledi.

21.02.2011 21:02

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Libya'daki Türkler için ilk planda uçak ve gemilerle 8 bin 500 kişilik yiyecek gönderdiklerini, ardından da 2 bin 500'er kişilik uyku tulumu ve battaniye takviye ettiklerini söyledi.

Kayseri'de incelemelerde bulunan ve hayırsever Servet Demir'in oğulları Yavuz ve Mustafa Demir'e Kızılay'a olan katkılarından dolayı altın madalya veren Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Libya'daki gelişmeler üzerine dün Dışişleri Bakanlığında yapılan toplantı sonucu bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına gereken yardımı yaptıklarını söyledi. Küçükali, "Şu ana kadar Libya'ya uçak, gemi ve başka kaynaklardan 8 bin 500 kişilik gıda yardımı ulaştırıldı. Oradaki vatandaşlarımız ve şantiyelerdeki işçilerimiz için 2 bin 500 battaniye, 2 bin 500 uyku tulumu gönderdik. Bazı televizyonların canlı yayına katılan oradaki vatandaşlarımız, paketlerden bakliyatta çıktığını söylediler. Biz sadece Türkiye'ye nakledileceklere değil, orada kalan işçilerimize ve vatandaşlarımıza da elçiliğimiz marifetiyle evlerinde şantiyelerinde işyerlerinde yemek yapabilecekleri şekilde yardımda ulaştırdık. Kimse konuyu saptırmasın. Yardımlarımız devam edecek. Libya'daki gelişmelere göre gıda, yiyecek, içecek, battaniye, uyku tulumu gerekirse çadır yardımı bile yapacağız" diye konuştu

Kızılay Genel başkanı Tekin Küçükali'ye Kızılay hastanesinde, Özel Sağnak Koleji ana okulu ögrencileri, Kızılay amblemli şapka ve kıyafetleriyle Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılay Libya'ya 8 Bin 500 Kişilik Erzak Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement