Kızılay Maden Suyu Üretimde Ülke Piyasasının İki Katı Oranında Büyüdü - Son Dakika
Güncel

Kızılay Maden Suyu Üretimde Ülke Piyasasının İki Katı Oranında Büyüdü

Kızılay Maden Suyu Üretimde Ülke Piyasasının İki Katı Oranında Büyüdü

Türk Kızılay'ı Afyonkarahisar Mineralli Su İşletmesi Müdürü Mehmet Başpınar, tesisin yüzde 40 oranında büyüme gösterdiğini söyledi.

23.09.2012 14:51

Türk Kızılay'ı Afyonkarahisar Mineralli Su İşletmesi Müdürü Mehmet Başpınar, tesisin yüzde 40 oranında büyüme gösterdiğini söyledi.

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Minaralli Su İşletmesi Müdürü Mehmet Başpınar yaptığı açıklamada, Kızılay'ın Afyonkarahisar tesislerinde 156 personel ile günde 2 Milyon 500 bin şişe maden suyu ürettiklerini belirterek, bu sayının en kısa sürede 3 milyon şişeye yükseleceğini aktardı.

Türk Kızılay'ı Afyonkarahisar Mineralli Su İşletmesi'nde yapılan üretimin son iki yılda Türkiye'de yüzde 40 oranında büyüdüğünü belirten Müdür Başpınar, sektörde önemli bir yere sahip olduklarını söyledi.

YURT DIŞINDA DA TÜRK KIZILAYI'NIN ÜRETTİĞİ MADEN SUYU BULUNABİLİYOR

Ürettikleri maden sularını yurt dışına da gönderdiklerini aktaran Müdür Başpınar, "Maden sularını daha çok Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, ABD, Irak, Suudi Arabistan'a gönderiyoruz. Hatta çok sevindiğim bir şey oldu, hacıya ve umre'ye giden vatandaşlarımız Türk Kızılayı maden suyunu içtiklerini söylediler. İnsanlarımız yurt dışında da Türk Kızılayı'nın ürettiği maden suyunu bulabiliyor" dedi.

TÜRK KIZILAYI OLARAK AFETLERDE DE GÖREV ALIYORUZ

Türk Kızılayı'nın

personeli oldukları için afetlerde de görev aldıklarını belirten Başpınar, "En son 25 askerimizin şehit olduğu 5 Eylül 2012 tarihinde gerçekleşen mühimmat deposu patlamasında Kızılay personeli olarak orada bulunduk. Orada çalışan görevlilere ve şehit ailelerine su, ekmek ve yemek takviyesinde bulunduk. Onların her zaman yanlarındaydık. Bunu ailelerin Ankara Adli Tıp'a gittiklerinde de devam ettirdik. Biz minareli suyun yanı sıra Türk Kızılay'ının afet işleriyle de uğraşıyoruz. Bizim burada bir afet depomuz var. Afet depomuzda oluşabilecek afetlere karşı hazırlıkta bekliyoruz" şeklinde konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızılay Maden Suyu Üretimde Ülke Piyasasının İki Katı Oranında Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement