İzmit Antik Kapı Restaurantta yapılan AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı 61. Danışma Meclisi toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AKP Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlçe belediye başkanları, AK Parti mahalle temsilcileri ile partililer katıldı.
Türkiye'nin ayağındaki son pranganın çözülmesi gerektiğini söyleyen Bakan Nihat Ergün konuşmasına söyle devam etti:
"Türkiye'de şimdi son bir mesele kaldı. Sosyal restarasyon. Siyasi, ekonomik restarasyonu önemli bir yere getirdik. Şimdi sosyal dokunun restore edilmesi lazım. Türkiye'de hiç kimsenin ne devlet tarafından ne de başkaları tarafından etnik veya dini kimliği nedeniyle rencide olmadığı ve herkesin devlet ile millete güçlü bir şekilde sahip çıktığı bir Türkiye inşaa etmektir. Türkiye'nin ayağındaki son pranga, teröre dönüşmüş olan ve uluslararasılaşmış olan bu son prangayı çözüp 2023'ün güçlü Türkiyesini hem siyaseti, hem ekonomisi ve hem de sosyal dokusu güçlendirilmiş olarak 2023'e doğru hazırlamaktır. İçinden geçtiğimiz süreç böyle bir süreçtir.Bunun da tabiki tartışmalarını yapacak muhalefet." diye konuştu.
BIRAKIN ARTIK BU DARBECİLERİ SAVUNMAYI
Türkiye'de herkesin neyle suçlandığını ve neyle yargılandığını bildiğini söyleyen Bakan Ergün konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Muhalefet tabiki bunun da tartışmalarını yapacaklar. Nasıl darbelerle mücadele ederken onun tartışmalarını yaptılar. Darbe teşebbüsünde bulunanların yakalanmasını nasıl hazmedemediler. Nasıl uluslararası alana Türkiye'yi şikayet etmeye çalıştılar. Adam darbeye, cinayete teşebbüs ederken bombasıyla, silahıyla yakalanmış diyorlarki 'İnsanlar neyle suçlandıklarını bilmeden cezaevlerinde tutuluyorlar' Herkes neyle suçlandığını neyle yargılandığını biliyorlar. Bırakın artık bu darbecileri savunmayı. Bırakın artık bunların arkasında durmayı. Geçen hafta Bürükseldeydik. CHP'nin milletvekilleri başta genel başkanları olmak üzere Türkiye'yi şikayet etmeye gitmişler. Ama adamın biri tersliyeverdi biranda. Dediki senin söylediğin Türkiye ile bizim bildiğimiz Türkiye arasında çok fark var. Dedilerki sen Türkiye'den mi geliyorsun uzaydan mı?
TÜRKİYE'NİN SİYASİ İSTİKRARINI BOZACAK UNSURLARI BERTERAF ETTİK
Türkiye'nin siyasi istikrarını bozacak aktiviteleri sona erdiren bir noktaya geldiğini söyleyen Bakan Ergün, "Türkiye'nin siyasi istikrarını darbe, parti kapatma, entrika ve benzeri yollarla sona erdirme girişimi yapılamayacaktır. İkinci birşey daha yaptık. Türkiye'nin ekonomik istikrarını bozacak girişimleri de sona erdirdik. Ama bankacılık sistemi üzerinden, ama merkez bankası döviz rezevrleri üzerinden, ama dış borçlar üzerinden, bütçe açıkları üzerinden, enflasyon oranları üzerinden Türkiye'nin siyasi istikrarını bozacak, tahrip edecek bütün unsurları berteraf ettik. Bunun en önemli noktalarından biri 14 Mayıs 2013 günü IMF'ye yapılan son ödeme ile IMF'ye olan borcun sıfırlanmış olmasıdır. "
Son Dakika › Güncel › Kocaeli Bakan Nihat Ergün Türkiye'de Sosyal Dokunun Restore Edilmesi Lazım Bakan Nihat Ergün. - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?