Kocaeli'nin Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'nin Sorunları Masaya Yatırıldı

Kocaeli\'nin Sorunları Masaya Yatırıldı

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova illerini kapsayan Doğu Marmara Bölge Planı 2014-2023 Çalışma Toplantısı İzmit'te başladı.

26.03.2013 14:16  Güncelleme: 14:19

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova illerini kapsayan Doğu Marmara Bölge Planı 2014-2023 Çalışma Toplantısı İzmit'te başladı. Diğer illerle birlikte Kocaeli'deki sanayi, hızlı gelişmesi sonucu tarım alanlarının zarar görmesi, taş ocakları ve İzmit Körfezi'ndeki limanlarda yaşanan sorunlar da bu toplantıda ele alınıyor.

Ramada Plaza Otel'de gerçekleştirilen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ev sahipliğinde yapılan Doğu Marmara Bölge Planı 2014-2023 çalışma toplantısına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, il müdürleri ile kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri katıldı.

LİMANCILIK FALİYETLERİNİN ÇERÇEVESİ BELLİ OLMASI GEREKİR

Toplantıda konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli'nin aynı zamanda lojistik merkezi olduğunu belirterek, Türkiye'de toplam ithalatın yüzde 18, ihracatın yüzde 13'nün Kocaeli'den gerçekleştirildiğini hatırlattı. Topaca şunları söyledi:

"Türkiye'de limanlardaki yükün yüzde 15-16'sı bizim limanlarda gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple Köseköy, Dilovası ve Derince gibi bölgelerin ulaşım akslarına da paralel olarak lojistik merkezi olarak planlanması ve planda genel çerçeverede olsa yer almasını istiyoruz. Bizim kentimiz sanayi bölgesi ve Türkiye'nin en güzel mekanları bizim ilimizde bu bölgede var. Maşukiye, Kartepe, Başiskele, Karamürsel gibi doğal güzellikleri, termal kaynakları olan turizm şeklinde planlanmasında fayda olacağını düşünüyorum. Limancılık faliyetlerinin de çerçevesinin belli olması lazım."

TAŞ OCAKLARI KENTTE CİDDİ BİR SORUN

Kentteki taş ocaklarının sorunlu olduğunu söyleyen Topaca, "Bu kentin taş ocakları meselesi var. Önemli sorunlardan biridir. İlimizde irili ufaklı geçmiş yıllarda ruhsatı alınan ocaklar var. Ruhsat alıp faaliyete başlamamış 30 civarında taş ocağı var. Ruhsat aşamasında olan ise 40 civarında taş ocağı talebi var. Bu konularında planlarda yer alıp tartışılması gerekir. Taş ocaklarını kentin gerisine, bitki örtüsünden fakir olan bölgelere taşıma düşüncemiz var. Taş ocaklarını daha rantabl çalışacakları, daha zararsız çalışacakları bölgelere taşıma konusunda bazı hususların yer alacağını düşünüyorum" dedi. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'nin Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement