Konya Üniversite Öğrencisi; 'Asteğmen Ağabeyim Darbeci Diye Haksız Yere Tutuklandı' - Son Dakika
Güncel

Konya Üniversite Öğrencisi; 'Asteğmen Ağabeyim Darbeci Diye Haksız Yere Tutuklandı'

Üniversite öğrencisi; 'Asteğmen ağabeyim darbeci diye haksız yere tutuklandı'Asteğmenin Atatürk Havalimanı'nda Türk Bayrağı ile omuzlarda taşındığı görüntüleriKONYA'da üniversite öğrencisi Yunus Arıcı, 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Tank Taburu'nda görev yapan ağabeyi...

31.01.2017 12:03

Üniversite öğrencisi; 'Asteğmen ağabeyim darbeci diye haksız yere tutuklandı'

Asteğmenin Atatürk Havalimanı'nda Türk Bayrağı ile omuzlarda taşındığı görüntüleri

KONYA'da üniversite öğrencisi Yunus Arıcı, 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Tank Taburu'nda görev yapan ağabeyi asteğmen Mustafa Arıcı'nın, 15 Temmuz darbe girişimine karıştığı gerekçesiyle haksız yere tutuklandığını iddia etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Yunus Arıcı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun olan ağabeyi Mustafa Arıcı'nın, vatani görevini yapmak için yedek subay olarak askere gittiğini anlattı. İstanbul'da 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Tank Taburu'nda asteğmen olarak askerliğini yapan ağabeyinin, 15 Temmuz darbe gecesi tutuklandığını belirten Yunus Arıcı, cezaevinde görüşmeye gittiği ağabeyinin kendisine anlattıklarını şöyle aktardı: "15 Temmuz günü, ağabeyimi ve taburdaki askerleri silah kaybolduğunu ileri sürerek lojmanlara göndermemişler. Akşam ise komutanı gelerek İstanbul'un bazı bölgelerinde eylem yapan kişiler olduğunu ve onlara müdahale etmeleri gerektiğini, halkı koruyacaklarını söyleyerek emrindeki 9 askerle birlikte zırhlı araçla taburdan çıkmalarını emretmiş. Atatürk Havalimanı'na geldiklerine ise durumun farklı olduğunu gören ağabeyim askerlerine silahlarını araçta bırakmalarını ve gelen polislere teslim olmalarını emretmiş. Tankın üzerine çıkmış ve toplanan halka 'Bz bu vatanın askerleriyiz. Biz bu vatanın evladıyız. Bu ülkenin vatandaşlarına ateş etmeyiz' diyerek halkı sakinleştirmiş. Gelen polislere de teslim olmuş."

'ELİNDE BAYRAK, OMUZLARDA TAŞINDIĞI GÖRÜNTÜLER VAR'

Ağabeyi ve beraberindeki askerlerin silahlarını bırakıp teslim olduktan sonra yaşananların da, olay yerindeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildiğini tespit ettiklerini anlatan Arıcı şöyle dedi: "Televizyon kanallarındaki haberlerde ve sosyal medyada ağabeyimin elinde Türk Bayrağı ile omuzlarda taşındığı görüntüleri var. Ağabeyim orada durumun farkına varıp hiçbir müdahalede bulunmadan teslim olmuş. Halk da bu durum karşısında ağabeyimi omuzlarına almış. Olayın içerisinde olan bir asker böyle mi davranır. Ağabeyimin suçsuz yere halen tutuklu olduğuna inanıyorum."

'FETÖ İLE HİÇBİR ALAKAMIZ YOK'

Ağabeyi ile birlikte gelen askerlerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığını, ağabeyinin ise halen tutuklu olduğunu belirten Arıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "?Ailecek perişan olduk. Dayanacak gücümüz kalmadı. Ağabeyimin suçsuz olduğuna inanıyorum. Ağabeyim ile FETÖ arasında hiçbir bağlantı yok. Ne dershanesinde ne kurumlarında ne de yurdunda kalmış değil. Aile olarak da hiçbir alakamız yok. Bu durumun içerisinde olmak bizi çok rahatsız ediyor. Yaklaşık 7 aydır tutuklu. Halen dosyaları hazırlanmadı ve yargılanacağı günü bekliyoruz. Başbakanlığa, ilgili Başbakan Yardımcısı'na, Valiliğe, siyasi partilere konuyu ilettik. Ancak çözüm bulamadım. Ağabeyimin terhisine de 2 ay kaldı. En azından bu zaman zarfında tutuksuz olarak yargılanmasını istiyoruz. Alnımız ak bizim."

Konya Üniversite Öğrencisi; \'Asteğmen Ağabeyim Darbeci Diye Haksız Yere Tutuklandı\'
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Üniversite Öğrencisi; 'Asteğmen Ağabeyim Darbeci Diye Haksız Yere Tutuklandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement