Kore Başkanı'ndan İsrail'e Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kore Başkanı'ndan İsrail'e Tepki

10.04.2026 12:27

Lee Jae Myung, İsrail askerlerinin Filistinli bir çocuğu öldürdüğü videoyu paylaşarak eleştirdi.

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung, İsrail askerlerinin bir Filistinliyi öldürerek çatıdan attığı görülen bir videoyu alıntılayıp yeniden paylaştı ve sorumluların hesap vermesini istedi.

Lee, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından, İsrail askerlerinin Filistinli bir çocuğu öldürerek çatıdan atmasına ilişkin videoyu alıntılayıp yeniden paylaştı.

Paylaşımında Lee, "Bunun doğru olup olmadığını ve eğer doğruysa hangi önlemlerin alındığını öğrenmemiz gerekiyor. Karşı çıktığımız (savaşta) istismara zorlanan kadınlar, Holokost veya savaş zamanı katliamlardan farklı değil." ifadesini kullandı.

Alıntılanan görüntülerde, İsrail askerlerinin öldürdükleri bir Filistinliyi yüksek bir çatıdan aşağı attığı görülüyor.

Lee'nin paylaşımlarının altında birçok Koreli de İsrail'in bölgedeki katliamlarını eleştirerek, söz konusu paylaşımına destek verdi. Lee'nin paylaşımı ülke içinde kısa sürede 3,5 milyona yakın etkileşim aldı.

Öte yandan Lee'nin İsrail ordusunun saldırılarını şimdiye kadar ilk kez X hesabından kamuoyu önünde açık şekilde eleştirmesi dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kore Başkanı'ndan İsrail'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement