Kore-Türkiye 60. Yıl Dostluk Klasik Müzik Konseri - Son Dakika
Güncel

Kore-Türkiye 60. Yıl Dostluk Klasik Müzik Konseri

Kore-Türkiye 60. Yıl Dostluk Klasik Müzik Konseri

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda Kore-Türkiye diplomatik ilişkileri 60'ıncı yıldönümü nedeniyle yle 'Kore-Türkiye Dostluk Klasik Müzik Konseri' düzenlendi.

08.06.2017 11:36

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda Kore- Türkiye diplomatik ilişkileri 60'ıncı yıldönümü nedeniyle yle 'Kore-Türkiye Dostluk Klasik Müzik Konseri' düzenlendi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, Kore Ewha Üniversitesi Müzik Fakültesi Profesörü ve Gangnam Senfoni Orkestrası Şefi Kisun Sung'un yönetiminde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Piyanist Yoonie Han ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ortak performansıyla 'Dostluk Klasik Müzik Konseri' verildi. Güney Kore ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda, Şef Eak-Tay Ahn'ın 'Nongae' isimli eseri Koreli şef eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ortak performansı ile sunuldu. Beraberinde Beraberinde Solbong Kim'in 'Ripples'ı, Ulvi Cemal Erkin'in 'Köçekçe'si, Jean Sibelius'un 'Finlandiya' ve S. Rachmaninoff'un 'Paganini'nin Teması Üzerinde Rapsodi' isimli eserleri salonda bulunan davetliler klasik müzik dinletilerini coşku ile dinlendi.

Konsere Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho, Kültür Müsteşarı Dongwoo Cho ve beraberindeki diplomatların yanı sıra Ankara'da bulunan birçok devletin büyükelçileri ve ilgili diplomatları, Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı kurum yöneticileri ve davetliler katıldı. Konser öncesi DHA'ya açıklamalarda bulunan Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yonsoo Cho, şunları söyledi:

"Kore-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 60. yıl dönümü münasebetiyle bir dizi etkinliklerde bulunuyoruz. Ankara'da Türk-Kore ortak kültürlerini yansıtan 'Bohça' sergimizle Türk sanatçıları ile Kore'li sanatçılarını bir araya getirerek sanatsal ve dostluk ilişkilerimizi geliştirdik. Bu gün ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası işbirliğinde Kore-Türkiye Dostluk Klasik Müzik Konseri ve takiben verilecek resepsiyonla Türk-Kore ilişkilerinin gelişerek devam ettiğini görüyoruz. Aynı zamanda Türkiye'de 1961 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda 1 yıl şef olarak görevde bulunmuş, Kore Cumhuriyeti'nin Milli Marşı 'Aegukga'nın bestecisi Eak-Tay Ahn bu etkinlikle anılmıştır. Kore-Türkiye arasında 60 yıldır ilişkiler gelişmelerle devam ediyor. Özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, yeni seçilen Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in'ni telefonla arayarak Türkiye ve Kore arasında hem ekonomik alanda hem de siyasi alanda ilişkilerin güçlenmesi konusunda görüşme yaptılar. Bu yaklaşımlar her iki devlet içinde olumlu bir adım olabilir. Kore'nin gelişmesinin arkasında işadamlarının emekleri sayesinde olmuştur. Ben de Türkiye'li işadamlarına şu çağrıda bulunuyorum. Kore'ye ziyaretlerde bulunun. Kore'ye bizzat gidin görün. Kore'nin nasıl geliştiğini, ne kadar geliştiğini, teknoloji gelişiminin ne kadar önemli olduğunu Kore'ye gidin bizzat kendiniz görün. Türkiye'de bu gelişmeleri uygulayın. Bu nedenle Türk işadamlarını Kore'ye davet ediyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kore-Türkiye 60. Yıl Dostluk Klasik Müzik Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement