Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), Atıksu ve Temiz Su Yönetim Sistemi projesiyle Kocaeli'nin su şebekesini denetlemek için Siemens'in SCADA çözümlerini tercih etti
Türkiye'de ilk defa bir şehrin su şebekesinin tamamını kapsayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) - Siemens SCADA projesiyle il genelinde 116 noktada altyapı çalışmaları gerçekleştirildi. Başta atıksu terfi merkezleri olmak üzere, atıksu arıtma tesisleri, logarlar, kanallar ve kanalizasyon yapıları, organize sanayi bölgeleri ve yağmur suyu terfi merkezlerinden oluşan altyapı yenilemesinde, Siemens'in online ölçüm cihazları bu noktalarda kullanıma alındı.
Mayıs 2011'de imzalanan ve 8 Şubat 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, Siemens Altyapı ve Şehirler Sektörü Akıllı Şebekeler Finans Direktörü Sayın Tolga Afşin, Kocaeli'nin üst düzey kamu yöneticilerinin ve Siemens yetkilileri katılımıyla açılışı yapılan bu önemli projede, daha önce kendi aralarında kontrol cihazlarıyla otomatik olarak çalışır durumda bulunan terfi noktaları, tek bir merkezden ve başka personele ihtiyaç kalmaksızın yönetilebilir hale getirildi. SCADA sistemiyle, atıksu hattı verilen hattı gözlemlemek, gelecekte arıtma tesisinin ne kadar arıtma yapabileceğini öngörmek ve buna uygun planlamaları yapmak mümkün hale geldi.
Enerji tüketimi minimize ediliyor
Projeyle birlikte, Kocaeli genelindeki 42 adet terfi merkezi, 16 adet atıksu arıtma tesisi, 25 adet sanayiinin ana kollektör bağlantı noktaları ilgili cihaz ve ekipmanlarla SCADA merkezinden izlenebiliyor. Sistem, 33 ayrı noktada ölçülen kollektör doluluk bilgileri ile terfi merkezleri arasında tam bir koordinasyon sağlayarak enerji tüketiminin minimum seviyeye indirilmesinin yolunu açıyor.
"Kocaeli'yi geleceğe taşıyoruz"
Açılış töreninde bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, projeyle İSU'nun tüm yerel yönetimlere örnek bir yapıyı hayata geçirdiğini ifade ederken sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin en önemli sanayi tesislerinin bulunduğu ilimiz, 2023 ekonomik hedeflerine ulaşılmasında kritik önem taşıyor. 13 adet organize sanayi bölgesi ile 2 adet serbest bölge ve 3 teknoparkın faaliyet gösterdiği ilimizde 2200 önemli sanayi yatırımı bulunuyor. Alanında örnek bu proje yalnızca ilimizdeki sanayi tesislerinin ve kurumumuzun daha verimli çalışmasını sağlamakla kalmıyor, İzmit Körfezi'nin ve Kocaeli'nin temizliğine de katkıda bulunuyor. İSU olarak, Karamürsel'den Kandıra'ya, Gebze'den Uzuntarla'ya kadar tüm Kocaeli'yi kapsayan bu modern projeyi vatandaşlarımızın ve sanayi tesislerinin hizmetine sunmaktan mutluyuz. Toplam proje bedeli kapasite artışları ile 13.169.601 TL olarak gerçekleşecek."
"Akıllı Şebekeler teknolojilerimizle şehirlerin verimliliğine katkıda bulunuyoruz"
Siemens Altyapı ve Şehirler Sektörü Akıllı Şebekeler Finans Direktörü Tolga Afşin ise projenin alanında Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Afşin, sözlerine şu şekilde devam etti: "Siemens olarak, tüm dünyada belediyelere ve ilgili kurumlara kolaylık sağlayan projelere imza atıyoruz. Gebze'deki, Türkiye'nin ilk Leed Gold sertifikalı çevreci tesislerimizle Kocaeli'nin bir parçasıydık. Bu projeyle, tüm Kocaeli'ni kapsayan kapsamlı bir çalışmaya imza attık. Sağladığımız verimliliğin ve doğaya yaptığımız katkının ilerleyen dönemlerde de süreceğine inanıyor, bu alanda faaliyet gösteren tüm kurumları İSU'daki sistemi incelemeye davet ediyoruz."
Son Dakika › Güncel › Körfez Suyunun Siemens İle Denetlenecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?