Kosova Cumhurbaşkanı: "Anayasa Mahkemesinin Yazılı Kararı Elime Ulaştıktan Sonra Karar Vereceğim" - Son Dakika
Güncel

Kosova Cumhurbaşkanı: "Anayasa Mahkemesinin Yazılı Kararı Elime Ulaştıktan Sonra Karar Vereceğim"

Kosova Cumhurbaşkanı: "Anayasa Mahkemesinin Yazılı Kararı Elime Ulaştıktan Sonra Karar Vereceğim"

ABD Ziyaretinden Dönen Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Kosova Anayasa Mahkemesi'nin "anayasa'yı İhlal Etti" Kararıyla İlgi Priştine Havalimanında Açıklama Yaptı. Seydiu, "kararın Yazılı Şeklini Aldıktan Sonra Görevimle İlgili Kararı Vereceğim" Dedi.

25.09.2010 18:10

ABD ziyaretinden dönen Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Kosova Anayasa Mahkemesi'nin "Anayasa'yı ihlal etti" kararıyla ilgi Priştine havalimanında açıklama yaptı. Seydiu, "Kararın yazılı şeklini aldıktan sonra görevimle ilgili kararı vereceğim" dedi.

Seydiu, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı bence tek yanlıdır çünkü Anayasa Mahkemesi 33 milletvekilinin başvurusuna göre karar almıştır. Bu konuda ne ben ne de Başkanlık kabinesinde hiç bir kimse mahkemeye davet edilmemiştir. Kararın yazılı şeklini aldıktan sonra belki de bu karara itiraz ederiz. Şu anda görev başındayım" dedi.

MUHALEFET PARTİLERİ: SEYDİYU BAŞKANLIK GÖREVİNDEN İSTİFA ETMELİ

Muhalefet partileri, Fatmir Seydiu'nun başkanlık görevinden hemen istifa etmesini isteyerek Seydiu'nun 2 yıl süresince Anayasa'ya karşın başkanlık koltuğunda oturduğu için Kosova halkından özür dilemeli açıklamasında bulundular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Cumhurbaşkanı: 'Anayasa Mahkemesinin Yazılı Kararı Elime Ulaştıktan Sonra Karar Vereceğim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement