Kosova?da Dünya Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Kosova?da Dünya Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşü

Kosova?da Dünya Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşü

Kosova'da Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüşüTuran Kasap / Priştine, (DHA) - 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Kosova'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

02.04.2016 22:20

Kosova'da Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüşü

Turan Kasap/ Priştine, (DHA) - 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Kosova'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Başkent Priştine'deki Ulusal Tiyatro önünde otizm hastalığına kapılmış çocuklar tarafından düzenlenen programla onların da toplumun bir parçası olduğuna dikkat çekildi.

Ardından çocuklar Priştine Rahibe Teresa meydanında 'Konuşmayabilirim, Fakat Çok Diyeceğim Var' sloganıyla yürüyüş düzenledi. Çocuklar ve aileleri ellerinde mavi balonlara otizme dikkat çekti, hem de eğlendiler. Kosova Otizm Derneği Başkanı Rukiye Uka, bugün hükümetten etkinliklere kimsenin katılmadığı üzücü olduğunu vurgularken,dünyada her 68 çocukatan birini otizm hastası olduğunu söylerken, Kosova'da her 42 çocuktan biri otizm hastası olduğunu belirtti. Uka 'Bu oranla Kosova'da otizme yakalanan çocukların sayısı dünyanınım ilk sıralarında yer almakta' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova?da Dünya Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement