Kosova'da Sahte Diploma Şoku - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Sahte Diploma Şoku

Kosova\'da Sahte Diploma Şoku

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay'ında aralarında bulunduğu 6 Kosova Polis Müdürü'nün sahte diplomalar aldıkları haberi Kosova'da şok yarattı.

13.12.2011 17:24

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay'ında aralarında bulunduğu 6 Kosova Polis Müdürü'nün sahte diplomalar aldıkları haberi Kosova'da şok yarattı.

Koha Ditore gazetesi yayınladığı haberde Kosova Polis Teşkilatında yüksek mevkilere sahte diplomalar sayesinde atanan 6 polis müdürünün arasında Cumhurbaşkanı görevine seçilmeden önce polis müdürü görevinde bulunan Atifete Yahagay'ın da bulunduğunu yazdı.

Haberde sahte diplomalar alan Atifete Yahagay ve diğer 5 polis müdürünün Kosova bütçesine zarar verdikleri de ileri sürüldü. Haberde bu şahıslar 2006 yılında lisansı olmayan Saraybosna kiriminalistik bilimler üniversitesi ile yapılan anlaşma sonucu Priştine'de eğitim gördüklerini ve aldıkları diplomaların sahte olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Koha Ditore gazetesi, Kosova Polisi iç denetim bölümünün 2009 yılından itibaren başlattığı incelemeler sonucu, müdür unvanlarının sahte diplomalarla aldıklarını tespit ettiğini ama bunu hiç bir zaman kamuoyunu sunmadığını yazdı .

Konuyla ilgili ne Cumhurbaşkanlık ofisinden ne de içişleri Bakanlığından henüz bir açıklama yapılmadı .

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Sahte Diploma Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement