Kosovalılar O Gece Türkiye Ne Hissetiyse Aynısını Hissettik - Son Dakika
Güncel

Kosovalılar O Gece Türkiye Ne Hissetiyse Aynısını Hissettik

Kosovalılar O Gece Türkiye Ne Hissetiyse Aynısını Hissettik

Kosovalılar O gece Türkiye ne hissetiyse aynısını hissettikEnis Tabak Prizren, 2 Ağustos, (DHA)- Türkiye'de 15 Temmuz tarihinde teşebbüste kalan darbe girişimi, Kosova'da tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.

02.08.2016 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosovalılar O gece Türkiye ne hissetiyse aynısını hissettik

Enis Tabak Prizren, 2 Ağustos, (DHA)- Türkiye'de 15 Temmuz tarihinde teşebbüste kalan darbe girişimi, Kosova'da tepkiyle karşılanmaya devam ediyor. Kosova'nın Prizren kentinde DHA mikrofonlarına konuşan Türkiye sevdalısı Kosovalılar, darbe girişiminde bulunanları kınadılar.

'Bunu yapanlar Allah'larından bulsun'

Arnavut asıllı olduğunu söyleyen emekli Vehbi Fluku, 'Arnavut'um ama Türkiye'yi çok seviyorum. Türkiye'de akrabalarım var, bu darbe girişimi çok yanlış bir kalkışmaydı. Recep Tayyip Erdoğan'dan daha iyisini bulamazlar. Bunu yapan bu düşmanlar Allah'larından bulsunlar. Türkiye Cumhuriyeti her açıdan ilerledi, bugüne kadar çok kez Türkiye'ye gittim ancak hiçbir zaman son yıllarda ilerlediğini daha önce görmedim. Zenginlik, demokrasi her açıdan ilerledi. Ancak bunu çekemeyenler bu girişimde bulunarak Türkiye'yi geriye çekmek istediler. Temmenimiz bu durumlar düzelir ve Türkiye tekrar ilerler' ifadelerini kullandı.

'Bizim imdadımız Türkiye'dir!'

Nuhi Skenedri de, 'Türkiye bizim kardeşimizdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini, Recep Tayyip Erdoğan hem askeri hem ekonomik açıdan çok ilerletti. Biz Kosovalıların imdadı Türkiye'dir. Kosova'ya her türlü desteği sunuyor.. Allah ondan razı olsun, ancak orda yaşayanlar ve bu girişimi yapanlar hem ekmeğini yiyor hem de daha sonra gözünü çıkarmaya çalışıyorlar. Bu çok ayıp bir şeydir, Allah'larından bulsunlar. Darbe girişimi gecesi televizyondan izleyince olayları şaşırdım. Yaşamanın en güzel olduğu bir yerde; iş var, emekli maaşı yüksek daha ne istiyorlar, bunu yapmak isteyenleri lanetliyorum. Yazıklar olsun bunu yapanlara diyorum' şeklinde konuştu.

'Darbe girişimi gecesine gözyaşlarıma hakim olamadım'

Darbe girişimi gecesi televizyonda bu kalkışmayı görünce gözyaşlarına hakim olamadığoını söyleyen soydaş Raif Şamli de, 'Türkiye devleti rahat olunca biz Balkanlar da yaşayanlar da rahatız, inşallah en kısa zaman da bu kötü günler geride kalır. Allah Recep Tayyip Erdoğan'a sağlık versin' dedi.

'Türkiye halkı ne hissetiyse aynısını hissettik'

Türk asıllı genç Ümit Braha da, 'darbe girişiminin olduğu gece bizde Türkiye'de hissedilen tüm duyguları hissettik. Yaşanan olayların kısa sürede atlatılmasından dolayı da çok mutluyuz. Biz de Kosova halkı olarak Türkiye'nin her zaman yanındayız. Burada Türklüğü temsil eden bir genç olarak, Türkiye'ye destek için miting düzenledik ve tüm Kosova halkı katıldı' dedi.

'İnsan haklarına ve devletin temel niteliklerine vurulmuş olan bir darbe girişimi olarak görüyorum'

Arnavut asıllı Hukuk Fakültesi mezunu Ditar Karabaşi de, 'bir insan olarak insan hayatının önemine vurgulamakta fayda var. Türkiye'de insan haklarıne ve insan hayatına karşı yapılmış olan bu girişimi tabiki bir insan olarak lanetliyorum. Çeşitli STK'ların faaliyetlerinde bulunan birisi olarakta demokrasiyi, milletin iradesini vurgulama kanaatindeyim. Bir hukuçu olarak ta Anayasal düzenin korunmasına ve bu düzenin her insanın üzerinde üşlesini korumaya çalışmak için gayret göstermeliyiz. Bu anlamda darbe girişiminin Türkiye'ye sadece kötü şeyleri getireceğini, Türkiye'yi yıllarca geriye görüreceğini, insan haklarına ve devletin temel niteliklerine vurulmuş olan bir darbe girişimi olarak görüyorum' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosovalılar O Gece Türkiye Ne Hissetiyse Aynısını Hissettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement