Tüketiciler Birliği Genel Başkanvekili Hatice Kalyoncu, kredi kartlarının taksitlendirilmesine sınırlama getirilmesi taslağına ilişkin, "Doğru bir karar. Aksi taktirde tüketici de ülke ekonomisi de zor duruma düşmeye devam edecekti" dedi.
Kalyoncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taksit sayısının artmasının tüketiciye ve ülke ekonomisine zarar verdiğini söyledi.
Yeni düzenlemeyi, çok olumlu bulduklarını belirten Kalyoncu, "En başından beri böyle bir şey yapılmalıydı. Zaten kredi kartlarının limitleriyle ilgili yasal bir zorunluluk var. Tüketici kredi kartlarının limiti, aylık gelirinin iki katı olabiliyor ancak ülkemizde bu zamana kadar kredi kartları gibi 'şeker gibi' dağıtıldı ve yüksek limitler verildi. Böyle olunca da borç batağındaki tüketiciler ortaya çıktı" diye konuştu.
Kalyoncu, çok sayıda tüketicinin, kullandığı kredi kartları nedeniyle ekonomik açıdan zor durumda kaldığını ve bunun en büyük sorumlusunun da bankalar olduğunu dile getirdi.
BDDK'nın da söz konusu sıkıntıyı bu şekilde çözmeye çalıştığını anlatan Kalyoncu, "Elektronik eşyalarda 6 ay, beyaz eşya ve mobilyada ise 12 ay taksit limiti getirildi. Doğru bir karar. Aksi taktirde tüketici de ülke ekonomisi de zor duruma düşmeye devam edecekti" ifadesini kullandı.
Kalyoncu, tüketicilerin ilk etapta bu taslak nedeniyle zorlanacağına işaret ederek, "Ama onların yararına bir uygulama bu. Elektronik eşyalar, artık herkes tarafından kullanılıyor ve fiyatları çok yüksek. Buradaki taksit limitinin 12 aya çıkarılması daha doğru olabilirdi ancak çok doğru bir uygulama. Buna karşılık, bankaların yeni uygulamalar yapmasını bekliyorum. Taksit sayısı, tüketiciler için de esnaf için de olumsuz bir durum. Taksit sayısı arttıkça ortaya çıkan maliyet, zaten tüketiciye yansıtılıyordu. Bundan sonra tüketicimiz daha az borç ödeyecek" şeklinde konuştu. - Sakarya
Son Dakika › Güncel › Kredi Kartı ve Kredilerde Taksitlerin Sınırlandırılması Taslağı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?