Krt Tv'de Gazeteciler Farkındalık Yaratmak İçin "Kadına Şiddete Hayır" Tişörtleri Giyerek Program Sundular - Son Dakika
Güncel

Krt Tv'de Gazeteciler Farkındalık Yaratmak İçin "Kadına Şiddete Hayır" Tişörtleri Giyerek Program Sundular

Krt Tv\'de Gazeteciler Farkındalık Yaratmak İçin "Kadına Şiddete Hayır" Tişörtleri Giyerek Program Sundular

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde bir ilk yaşandı. KRT TV Ana Haberi Sunan Savaş Kerimoğlu ve Gündem Özel Programını yapan gazeteciler Elif Doğan Şentürk, Zeynep Gürcanlı ile Yıldız Yazıcıoğlu kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak için "Kadına Şiddete Hayır" tişörtlerini giyerek kamera karşısına geçtiler.

25.11.2022 22:27  Güncelleme: 22:32

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde bir ilk yaşandı. KRT TV Ana Haberi Sunan Savaş Kerimoğlu ve Gündem Özel Programını yapan gazeteciler Elif Doğan Şentürk, Zeynep Gürcanlı ile Yıldız Yazıcıoğlu kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak için "Kadına Şiddete Hayır" tişörtlerini giyerek kamera karşısına geçtiler.

KRT TV Ana Haber ve Gündem Özel programını sunan gazeteciler "Kadına Şiddete Hayır" tişörtleri giyerek bu akşam yayın yaptılar. KRT TV'de Ana Haber programını sunan Savaş Kerimoğlu ve Gündem Özel Programını yapan gazeteciler Elif Doğan Şentürk, Zeynep Gürcanlı ile Yıldız Yazıcıoğlu "Kadına Şiddete Hayır" tişörtlerini giyerek ekrana çıktılar.

"NE YAZIK Kİ GİDEREK ARTAN ŞİDDET SARMALI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Programın moderatörlüğünü yapan Şentürk açılış konuşmasında, "Bugün 25 Kasım Kadına Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Tüm yasaklara rağmen kadınlar seslerini duyurmaya çalıştılar bugün. Hayatımız bizim, ailemiz bizim olsun dediğimiz şu an kadınlar Taksim'de ama kadınlar polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldılar. Biz de bugün 'kadına şiddete hayır' tişörtlerimiz ile birlikte yayını gerçekleştireceğiz" dedi.

Gürcanlı ise, "Neden, sadece barışçıl gösteri haklarını kullandıkları için. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda hakikaten önemli adım olacak kadına şiddet durduğu andan itibaren. Ama ne yazık ki giderek artan şiddet sarmalı ile karşı karşıyayız. Kıyafetlerimize karışılıyor, sürekli şiddet görüyoruz, eşit ücret almıyoruz. Saymakla bitmez bir noktada bu durum ve hükümetten en ufak bir adım yok" yorumunu yaptı.

"HEM KADINLARA HEM EYLEMCİLERE ŞİDDET GÖRÜYORUZ HEM DE ONLARI HABERLEŞTİRMEK ÜZERE OLAN GAZETECİLERE MÜDAHALE GÖRÜYORUZ"

Yazıcıoğlu'da İstanbul Taksim Tünel'de haklarını arayan kadınların gözaltına alınması ve çekim yapmalarını engellemek için kolluk kuvvetleri tarafından abluka alınan gazetecilere ilişkin; "Erkek şiddetinin, erkek egemen şiddetinin protesto edildiği bir günde devlet şiddeti görüyoruz. Bu devlet şiddeti bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, devleti temsil eden makamlarda bulunan tüm isimlerin reddettiği bir şiddet sözde. Hem kadınlara hem eylemcilere şiddet görüyoruz hem de onları haberleştirmek üzere olan gazetecilere müdahale görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

KRT TV'de Ana Haber'i sunan Kerimoğlu ise haberleri sunmadan önce şu açılış konuşmasını yaptı:

"Türkiye gündemini konuşacağız, elbette tarih 25 Kasım olduğunda da özellikle 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' diyeceğiz. Gür bir sesle 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' diyeceğiz. Türkiye'de yaşanan o derin yaraya parmak basacağız. Bir günlüğüne hatırladığımız pek çok başlığımız var, ne yazık ki. Bugün 25 Kasım. Bir günlüğüne 'Kadına Yönelik Şiddeti' konuşuyoruz, dillendiriyoruz, hayır diyoruz. Ama Türkiye'nin derin kanayan bir yarası olduğu gerçeğini unutmamamız gerektiğini de vurguluyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Krt Tv'de Gazeteciler Farkındalık Yaratmak İçin 'Kadına Şiddete Hayır' Tişörtleri Giyerek Program Sundular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement