Küçük Fikret İçin Onur Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Küçük Fikret İçin Onur Gecesi Düzenlendi

Küçük Fikret İçin Onur Gecesi Düzenlendi

Aziz Yıldırım, "Lakabı 'Küçük Fikret" Ama Fenerbahçe İçin Yaptıkları Büyüktür" Dedi.

20.10.2010 23:46

Fenerbahçe Kulübü, futbolcu, teknik direktör ve yönetici olarak Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet etmiş, "Küçük Fikret" lakabıyla Türk Sporunun ve Fenerbahçe'nin unutulmazları arasına girmiş, 91 yaşındaki efsane futbolcu Fikret Kırcan için bir gece düzenledi.

'Küçük Fikret ile Buluşuyoruz' adı altında düzenlenen gecede 'Türk Sporunun 3 Büyükleri' olarak bilinen Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş camialarının unutulmaz futbolcu ve yöneticileri bir araya geldi.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen geceye Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Fenerbahçe eski başkanlarından Faruk Ilgaz ve Güven Sazak, Beşiktaş eski başkanlarından Süleyman Seba, Galatasaray eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, Fenerbahçe Yöneticileri Vedat Olcay, Şekip Mosturoğlu,Ünal Uzun, Turhan Şahin, Amatör Şubeler Koordinatörü ve eski futbolcular Cemil Turan, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Kemal Ulusu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın bir çok unutulmaz eski futbolcu ve yöneticisi, Fenerbahçe Kulüp Müdürü Serkan Acar, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile yardımcısı İsmail Kartal, Fenerbahçe amatör şubelerin kaptanları, Kırcan Ailesi'nin fertleri ve Fikret Kırcan'ın yakınları katıldı.

Halit Kıvanç ve Fenerbahçe eski futbolcusu Şükrü Birant'ın anılarıyla süsleyerek sunduğu gece, Aziz Yıldırım'ın Fikret Kırcan ile kucaklaşıp, Fenerbahçe adına kendisine bir teşekkür plaketi sunmasıyla başladı. Duygularını ifade eden Aziz Yıldırım, "Fikret Kırcan, Kulübümüzü yaratanlardan biridir. Lakabı 'Küçük Fikret'tir ama yaptıkları çok büyüktür. Bu gecede bizleri yalnız bırakmayan Galatasaraylı ve Beşiktaşlı eski yönetici ve futbolculara teşekkür ediyorum. Eski başkanlarımız Güven Sazak ve Faruk Ilgaz da burada. Fikret Kırcan, Kulübümüzün tarihini yaratanlardan, Kulübümüze büyük emeği geçenlerden biridir. Fikret Ağabey ile burada olmaktan büyük gurur duyuyorum. Kendisi Kulübümüzde 22 yıl aralıksız futbolcu olarak daha sonra da yönetici olarak hizmet vermiştir. Kendisine Fenerbahçe ile birlikte sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. İyi ki varsı Fikret Ağabey" dedi. Daha sonra Aziz Yıldırım'ın tuttuğu mikrofona konuşan Fikret Kırcan da "Allahım, Atam, Fenerbahçem" sözcüklerini kullanarak, katılımcıların coşkulu alkışları arasında duygularını ifade etti.

Galatasaray Kulübünün eski başkanı Selahattin Beyazıt'ın konuşması, gecede büyük alkış aldı.

"Allah bana Fenerbahçesiz Galatasaray'ı, Galatasaraysız Fenerbahçe'yi görmek nasip etmesin" diyen Beyazıt şunları söyledi:

"Bütün Fenerbahçelileri muhabbetle sevgiyle şefkatle selamlıyorum. Bana Fikret ağabeyi babam tanıştırdı, şimdi de buraya girerken 'Baban nasıl?' dedi. O kadar geniş eski bir münasebetimiz var. Onların sayesinde ben de bir Fenerbahçe sevgisi teessüs etti. Onların sayesinde ben Fenerbahçe'yi kendi camiamdan ayırmadım. Allah bana Fenerbahçesiz Galatasaray'ı, Galatasaraysız Fenerbahçe'yi görmek nasip etmesin."

"Üç Büyükler"in önemli simalarının buluştuğu organizasyon, bir anlamda ezeli rakipler Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin dostluk gecesi haline geldi.

Üç kulübün divan kurulu başkanları Yüksel Günay, İrfan Aktar ve Yalçın Karadeniz birlikte sahneye çıkarak katılanları selamlayıp basın mensuplarına poz verirken, organizasyona geç katılan Süleyman Seba anons edildiğinde salondan büyük alkış aldı.

Gecede, Fikret Kırcan'ı anlatan barkovizyon gösterisinin ardından moderatörlüğünü Halit Kıvanç'ın yaptığı panel düzenlendi.

Panelde konuşmacı olarak da Beşiktaş'tan, Süleyman Seba ve Recep Adanır, Galatasaray'dan Bülent Eken, Fenerbahçe'den Şükrü Ersoy yer aldı.

Panelistler, Kırcan ile ilgili anılarını anlatırken, panelin sonunda Şükrü Birand, "Eski Dostlar" şarkısını seslendirdi. Bu arada, tesislerde Fikret Kırcan'ın fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

FİKRET KIRCAN KİMDİR?

Fikret Kırcan, spor yaşamına Fenerbahçe alt yapısında ve ilkler yaşayarak başladı. 1932-33 sezonunda ilk kez bir futbol takımı üç kategoride birden namağlup şampiyonluğa ulaştı ve bu takım Fenerbahçe'ydi. Küçük Fikret, işte bu kadrolarda futbolla tanıştı.

Kırcan, 23 Kasım 1934'te oynanan Çankaya maçına, Fenerbahçe A takımının formasıyla çıktı. Fikret Kırcan, bu maçtan itibaren 1956 yılına kadar sarı-lacivertli formayı 22 yıl sırtından hiç çıkarmamış, Fenerbahçe'nin sembol oyuncularından biri olmuştur.

Kendisinden yaşça büyük Fikret Arıcan'ın kaptanlığında; onun ile aynı dönemde futbol oynadıkları için Fikret Kırcan, "Küçük Fikret" olarak Fenerbahçe taraftarının aklına yerleşmiş; Fenerbahçe tarihinde, marşlarında adı geçmiştir. Ünlü Fenerbahçe marşının "Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler" dizesinde bahsedilen "Fikretler"den biri Kırcan'dır.

Fikret Kırcan, efsaneleştiği Fenerbahçe forması dışında ay-yıldızlı formayı da başarıyla giydi. Hem Fenerbahçe'de hem de Milli Takımda yıldızlaşan Kırcan, aktif futbolculuk yaşamına, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yaşadığı 1956 yılında, Fenerbahçe kaptanı olarak veda etti. Sarı-lacivertli forma altında toplam 139 gol atan Kırcan, Fenerbahçe tarihinin en uzun süre forma giyen futbolcusu oldu.

Emekliliğinde Futbol Federasyonu'nda ve Fenerbahçe'de yöneticilik yaptı; 1968-69 sezonunda geçici olarak Fenerbahçe Teknik Direktörlüğünü üstlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Fikret İçin Onur Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement