Kula Jeoparkı, Türkiye'ye Örnek Oluyor - Son Dakika
Güncel

Kula Jeoparkı, Türkiye'ye Örnek Oluyor

Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı Kula Jeoparkı, ülke genelinde jeopark olma yolunda çalışmalar yapan diğer potansiyel jeopark sahalarına örnek oluyor.

31.05.2018 12:20

Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı jeoparkı Kula, ülkemizin çeşitli bölgelerindepotansiyel jeopark alanı çalışmalarına örnek teşkil ediyor. Bu kapsamda Zonguldak Mağaraları'na jeopark statüsü kazandırma yönünde proje yürüten Zonguldak İl Özel İdaresi yetkilileri, Kula Jeoparkı'nı ziyaret ederek sahadaki jeositleri, yürüyüş parkurlarını ve çalışma programını inceledi.

Kula'da araştırma gezisi gerçekleştiren Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Rıza Cici, Mimar Murat Karaman, Arkeolog Ümran Aydın, Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı Kula Jeoparkı'nda yer alan Peri Bacaları ve Çakırca Bazalt sütunlarına hayran kaldı. Jeopark Belediyeler Birliği yetkililerinden Kula Jeoparkı'nın jeoparklaşma süreci ve çalışma planı hakkında bilgi alan araştırma heyeti Kula'nın Türkiye'ye örnek olduğunu belirtti. Kula Jeoparkı'nın geniş bir alana yayıldığı ve eşsiz bir doğa harikası olduğunu ifade eden Arkeolog Ümran Aydın; " Kula Jeoparkı, Türkiye'ye farklı bir alanda turizm potansiyeli kazandırdı. Kula, bizlere ve ülkemizdeki diğer jeopark olma yolunda çalışmalar yapan bölgelere ayrıca ilham kaynağı oluşturuyor. Bizim amacımız Zonguldak Mağaraları'nı jeopark statüsü kazandırarak Kula gibi Zonguldak'ı dünyaya duyurmak. Kula Belediyesi ve Jeopark Belediyeler Birliği'ne çalışma ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyor, misafirperverliklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kula Jeoparkı, Türkiye'ye Örnek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement