Küreselleşen Dünyada Eğitim Geleceği Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Küreselleşen Dünyada Eğitim Geleceği Tartışıldı

Küreselleşen Dünyada Eğitim Geleceği Tartışıldı

Fmv Işık Okulları, küreselleşen dünya üzerindeki eğitim modelleri ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla 15 farklı ülkeden öğretmen ve eğitim uzmanını 'Spectrum of Education' başlıklı konferans dizisinde biraraya getirdi.

25.11.2011 13:49

Fmv Işık Okulları, küreselleşen dünya üzerindeki eğitim modelleri ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla 15 farklı ülkeden öğretmen ve eğitim uzmanını 'Spectrum of Education' başlıklı konferans dizisinde biraraya getirdi.

FMV Ayazağa Işık Okulları ve Türk Kültür Vakfı/ AFS işbirliğiyle 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 'Spectrum of Education' Konferansı, aralarında Litvanya, Finlandiya, Almanya, Rusya, Macaristan, Romanya ve Güney Afrika gibi dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'den öğretmenler ve eğitim bilimcilerini ağırladı. Konferansa dünya literatürüne 'Dijital Yerliler' kavramını kazandıran yazar, eğitim danışmanı ve fütürist Marc Prensky, 'kültürlerarası eğitim' uzmanı Prof. Dr. Roberto Ruffino, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tonta ve Işık Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülden Güvenç gibi alanının önde gelen uzmanları konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılışında konuşan FMV Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Durgunoğlu, FMV'nin çağdaş eğitim yöntemlerini takip ederek uygularken sık sık uluslararası örnekleri de tartıştığını söyledi. 'Spectrum of Education' konferansının eğitim alanında güncel eğilimleri ve geleceğin eğitim yöntemlerini ele alarak önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade eden Durgunoğlu, eğitim kurumlarının uluslararası arenada rekabet edebilecek bilgi ve donanımdaki bireyler yetiştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Konferansın ana konuşmacılarından Marc Prensky, yaşamın her alanında olduğu gibi, eğitimde de teknolojinin hızlandırdığı değişimin ve öğrenci-öğretmen ilişkisinin yeni boyutlarını gözler önüne sererek "1980 sonrasında doğanları 'Dijital Yerliler', dijital yerlilerin dünyaya geldiklerinden itibaren bilgisayar, internet, cep telefonu gibi dijital teknolojileri tanıyarak büyüdüklerine dolayısıyla öğrenme ve bilgiye ulaşma alışkanlıklarında farklı, teknolojiyi sonradan öğrenen 'Dijital Göçmenler' ise öğretmenler. Öğrencilerin motivasyonu ancak ezber bozan, yeni bir pedagojik yaklaşımla arttırılabilir" dedi.

'Spectrum of Education' konferansının bir diğer önemli uzman konuğu, konferansa İtalya'dan katılan eğitim uzmanı Prof. Dr. Roberto Ruffino ise, 'Kültürlerarası Eğitimden Ne Anlıyoruz?' başlıklı sunumunda kültürlerarası eğitimin bir seçenek olmaktan çıkıp gerekliliğe dönüştüğünü belirtti. Kitlesel göçler nedeniyle her geçen gün biraz daha çok kültürlü bir yer haline gelen dünyada farklı kültürlerin ve farklı dillerin içiçe geçtiğini belirten Ruffino, ulusal eğitim sistemlerinin bundan sonraki hedefinin bu küresel ortama uyumlu dünya vatandaşları yetiştirmesi gerektiğini vurguladı.

Konferansın oturum ve atölye çalışmalarına katılan uzmanlar arasında Laura Callahan Ragan (ABD), John Ashbourne (İngiltere), John Gallagher (İngiltere), Rafael Schmidt (Almanya), David Bekesi (Macaristan), Johanna Stracke (Almanya), Alessandra Scarselli (İtalya), Valentina Lazareva, Anastasia Yudina, Natalia Ismailova, Olga Ursegova (Rusya), Katarina Krivokuca, Svetlana Kovacev (Sırbistan), Anisoara Popa, Alina Chesca (Romanya), Ishmail Teladia (Güney Afrika), Leiisa Vittikala (Finlandiya) Prof. Dr. Serap Kurbanoğlu (Hacettepe Üniversitesi), Ayşe Yüksel (Robert Koleji), Mehmet Hazar Yıldırım (Türk Kültür Vakfı- AFS), Ülkem Karakaş, Stefan Sibirsky, Clare Low, Brian Goltz (FMV Işık Okulları) ve Prof. Dr. Gülden Güvenç (Işık Üniversitesi) yer aldı. - İstanbul/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küreselleşen Dünyada Eğitim Geleceği Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement