Kurtulmuş: "Coğrafyamız Lime Lime Oldu. İstiyorlar Ki Türkiye'de Bu Sürecin İçerine Girsin" - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: "Coğrafyamız Lime Lime Oldu. İstiyorlar Ki Türkiye'de Bu Sürecin İçerine Girsin"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıya katılanlardan detaylar- Numan Kurtulmuş'un konuşması - Kurtulmuş plaket verirken Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Irak fiilen 3'e bölündü, Yemen fiilen 2'ye bölündü, Libya fiilen 2'ye bölündü.

14.10.2015 19:38

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıya katılanlardan detaylar- Numan Kurtulmuş'un konuşması - Kurtulmuş plaket verirken Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Irak fiilen 3'e bölündü, Yemen fiilen 2'ye bölündü, Libya fiilen 2'ye bölündü. Lübnan ciddi sıkıntılar içerisinde. Suriye de 32'ye, 42'ye falan bölündü. Coğrafyamız lime lime oldu. İstiyorlar ki Türkiye'de bu sürecin içerine girsin" dedi. Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, bir otelde din görevlileriyle bir araya geldi.Burada konuşma yapan Kurtulmuş, İslam coğrafyasında son zamanlarda ciddi şekilde sıkıntıların yaşandığını belirterek, "Bir asıl evvel Osmanlı Cihan Devleti üzerinden param parça edilerek bugün 40'a yakın devlet çıktı. Şimdi bu toprakları yeniden bölmek istiyorlar. Bu 30-40 devletten belki 10'un üzerinden devlet çıkarmaya çalışıyorlar. Irak fiilen 3'e bölündü, Yemen fiilen 2'ye bölündü, Libya fiilen 2'ye bölündü. Lübnan ciddi sıkıntılar içerisinde. Suriye de 32'ye, 42'ye falan bölündü. Coğrafyamız lime lime oldu. İstiyorlar ki Türkiye'de bu sürecin içerine girsin" değerlendirmesinde bulundu.Oyunun esas adının bu olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Patlayan bombaların, Türkiye'yi karıştırmak isteyen mihrapların, Türkiye'yi huzursuz etmek isteyen iradenin esas istediği şey, bir asır evvel yaptıklarını bir kez daha yapabilme gücüne kavuşmaktır. Allah bunlara fırsat vermeyecektir" ifadesini kullandı. Kurtulmuş, Allah'ın fırsat vermemesi için Allah'ın kullarının da icabını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Birliği, dirliği, kardeşliği ve barışı hep beraber tesis edecek adımları atmamız lazım. Hep birlikte bu topraklarda insanları ayrılık gayrılık içerisine sokmak isteyenlere fırsat vermememiz lazım. Mesheptir, meşreptir, etnik yapıdır, siyasi kanaattir, bütün bu farklılıklar üzerinden bunları kaşıyarak bu memleketi yeniden güçsüz günlerine dönüştürmek isteyenlere fırsat vermememiz lazım. Onun için önümüzdeki seçimlerin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Güçlü bir Türkiye, ekonomik olarak güçlü, siyasi olarak güçlü ve istikrarlı bir Türkiye bütün bu süreçleri durdurabilecek ve yeniden güçlü bir şekilde yolumuza devam etmemiz sağlayacak bir Türkiye. Bütün bu planları bozacak olacak güç böylesine önemli bir istikrarın sağlanabilmesidir. İnşallah bu anlamda yolumuza devam edeceğiz."Konuşmanın ardından Kurtulmuş, kendisini dinleyenlerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Programa, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ile çok sayıda din adamı ve davetli katıldı.

Kurtulmuş: "Coğrafyamız Lime Lime Oldu. İstiyorlar Ki Türkiye\'de Bu Sürecin İçerine Girsin"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: 'Coğrafyamız Lime Lime Oldu. İstiyorlar Ki Türkiye'de Bu Sürecin İçerine Girsin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement