Kütahya Vali Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Forsundaki Yıldız Sayısı Değişmeli - Son Dakika
Güncel

Kütahya Vali Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Forsundaki Yıldız Sayısı Değişmeli

Kütahya Vali Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Forsundaki Yıldız Sayısı Değişmeli

Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Türklerin tarih boyunca 21 devlet kurduğunu belirterek, her biri bir devleti temsil eden Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki 16 yıldızın 21'e çıkarılması gerektiğini söyledi.

10.12.2011 12:00

Kütahya Vali Yardımcısı ve Simav Kaymakam Vekili Mustafa İngenç, Türklerin tarih boyunca 21 devlet kurduğunu belirterek, her biri bir devleti temsil eden Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki 16 yıldızın 21'e çıkarılması gerektiğini söyledi.

Araştırmacı ve yazarlık kimliğiyle de tanınan Mustafa İngenç, bu konuda yaptığı çalışma ve belgeleri içeren, 2010 yılında yayınladığı 'Tarihimiz-Kaç Devlet Kurduk' isimli 525 sayfalık kitabını Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, tüm bakanlıklar ile valilikler ve ünlü tarihçilere gönderdiğini söyledi. İngenç, devletin tüm kurumlarının bu kitaptan haberdar olmasına karşın, bugüne kadar hiçbir kurum ve tarihçiden kendisine yanıt gelmemesine şaşırdığını anlattı.

Mustafa İngenç, Türklerin tarih boyunca kurduğu devlet sayısının 21 olduğuna yönelik iddialarını ispatlamaya hazır olduğunu Türk devletleri sayısı, imparatorluklar, hem de Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki yıldızlar konusunda tarihçilerin bir araya gelerek yeniden bir değerlendirme yapmaları gerektiğini savundu. İngenç, şunları söylyedi Türkler, tarih boyunca Göktürk, Uygur, Arap ve Latin alfabelerini kullanmıştır. Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız 16 büyük imparatorluğu temsil etmektedir. Oysa bu yıldızlara 5 tane daha ilave etmemiz gerekir. Bunlara, 2'nci Göktürk (Kutluk), Eyyübiler, Yeni Delhi Sultanlığı, Memluklar ve Safaviler devletlerini de katmamız gerekir.

Tarih boyunca Türklerin çeşitli simgeler içeren bayraklar kullandıklarını kaydeden Mustafa İngenç, Cumhurbaşkanlığı Forsu'nun ilk düzenlenmesinin 1925'de çıkarılan sancak talimatnamesi ile yapıldığını kaydetti. İngenç, şöyle devam etti 1937, 1978, 1985 yıllarında çıkartılan Türk Bayrağı tüzüğü ve bu tüzüklerin ilgili maddelerine atıfta bulunularak Fors, bugünkü şeklini almıştır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Forsu'ndaki yıldız sayısının 21 olması gerekmektedir. Bu konuda hem Türk devletlerinin sayısı, imparatorluklar, dolayısıyla Cumhurbaşkanlığındaki yıldızlar konusunda tarihçilerin bir araya gelerek yeniden bir değerlendirme yapmaları gerekmektedir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahya Vali Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Forsundaki Yıldız Sayısı Değişmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement