Kuyucak'taki Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor - Son Dakika
Güncel

Kuyucak'taki Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Kuyucak\'taki Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde ziraat alanında başlayan yangın, orman alanına sıçradı.

04.07.2013 17:59

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde ziraat alanında başlayan yangın, orman alanına sıçradı. Havadan ve karadan çok sayıda ekiple müdahale eden Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, arazi şartları nedeniyle zor anlar yaşıyor. Saat 15.30 sıralarında başlayan yangında 30 dönümü ziraat, 100 dönümü de orman olmak üzere 130 dönümlük arazi yandı.

Edinilen bilgiye göre yangın, Kuyucak'ın Devecilerdamı mevkiinde saat 15.30 sıralarında Çetin Karaulak'a ait tarlada, Mehmet K.'nin kullandığı henüz plakası tespit edilemeyen traktöre bağlı diskaro makinesinin taşa çarpması sonucu çıkan kıvılcımın otları tutuşturmasıyla başladı. Diz boyu olan otların tutuşması nedeniyle tarlada çalışanların kontrol edemediği ve büyüyen yangın nedeniyle 'Alo 177 Orman Yangın' ihbar hattı arandı. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü'nün başlattığı söndürme çalışmalarına; Milas, Muğla, Denizli, Kuyucak, Bozdoğan ve Nazilli'den gelen 4 amfibik yangın söndürme uçağı ile 5 yangın söndürme helikopteri havadan müdahale ederken, Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 30 arazöz ile 5 su tankeri ve 50'den fazla yangın söndürme işçisi de yerden müdahale ediyor. İncir, zeytin, çam ve meşe ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 130 dönümlük alan kül olurken, arazi şartlarının kötü olmasından dolayı yangın kontrol altına alınamıyor.

Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan yangın alanına gelip takip ederken, Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından da çevre güvenliği alınıyor. Orman yangınının bir anlık dikkatsizlik sonucu başladığını ve çalışmaların son sürat devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı A. Ulvi Akoğlu ise, "Tarım arazisinde yanlışlık sonucu kıvılcımdan başlayan yangın hızla büyüyerek orman arazisine sıçradı. Şu ana kadar 130 dönümden fazla alan yandı. Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ekipleri ve iş makineleri ile yerden müdahale edilmeye çalışılıyor ama yanan alanın sarp ve dağlık arazi olması nedeniyle kara ekipleri yetersiz kalıyor. Orman İşletme Müdürlüğü hava ekipleri de büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Yangın alanında yol olmaması nedeniyle zor anlar yaşanırken, rüzgarın batıdan doğuya doğru esmesi de yangının genişlemesine neden oluyor. Kuyucak merkez ve köylerinden gelen vatandaşların da söndürme çalışmalarına yardım ettiği görülürken, yangını kontrol etme çalışmaları devam ediyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuyucak'taki Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement