Kuzey İrlanda Barış Sürecinin Kilit İsmi Jonathan Powell Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kuzey İrlanda Barış Sürecinin Kilit İsmi Jonathan Powell Açıklaması

Kuzey İrlanda Barış Sürecinin Kilit İsmi Jonathan Powell Açıklaması

"Gösterilerin, barış süreci görüşmelerini rayından çıkarması trajedi olur" "Başbakan Erdoğan ve Hakan Fidan çok fazla desteği hak ediyor"

24.06.2013 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Krallık'ta Kuzey İrlanda barış süreci müzakerelerini yürüten eski İngiliz diplomat Jonathan Powell, "Gezi Parkı odaklı gelişmelerin ve eylemlerin, barış sürecine zarar vermemesi gerektiğini" söyledi.

Powell, İngiliz Guardian gazetesine verdiği demeçte, "gösterilerin diyaloğu kesmesinin trajik olacağını" ve "bu tür barış girişimlerinde muhalefet partilerinin de dahil olacağı, çift taraflı bir destek ve ateşkesleri doğrulayacak bir 'hakem' olması gerektiğini" belirtti.

Guardian'ın haberinde ayrıca Powell'ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve AK Parti'nin üst düzey yetkilileriyle Ankara'da bir araya geldiği ifade edildi.

Haberde Powell'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Sıklıkla bozucu etkiler, dış faktörler olur. Umarım burada da bu yaşanmaz. Başbakan Erdoğan ve Hakan Fidan çok fazla desteği hak ediyor. Gösterilerin, görüşmeleri rayından çıkarması trajedi olur. Nihayetinde barış sürecinin geri çevrilemeyeceği noktaya gelirsiniz ama Türkiye'de bu aşamaya gelip gelmediğimizi bilmiyorum. Erdoğan çok güçlü bir lider. Barış yapmak için her iki tarafta da güçlü liderler olması gerekir."

Powell, "ateşkesle, barış sürecindeki ilerleme arasında çok fazla boşluk olursa, bunun sıkıntı yaratabileceğini, bu boşluğu şiddetin doldurabileceği" uyarısını yaparak, "barış anlaşmasının" aralarında AB'ye tam üyeliğin de bulunduğu diğer gelişmelere kapı açabileceğine işaret etti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey İrlanda Barış Sürecinin Kilit İsmi Jonathan Powell Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement