Kuzey Ormanları Savunması: 3. Köprü Artık 2 Beton Kuleden İbarettir - Son Dakika
Güncel

Kuzey Ormanları Savunması: 3. Köprü Artık 2 Beton Kuleden İbarettir

Kuzey Ormanları Savunması: 3. Köprü Artık 2 Beton Kuleden İbarettir

Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yıkıcı Köprü ayaklarıyla kalabilir; biz bunu Kuzey Ormanları büstü olarak da adlandırabiliriz Haber Ezgi ÇAPA - Kamera Özgür ARSLAN İstanbul DHA Kuzey Ormanları Savunması, 3. Boğaz köprüsü güzergahını içeren plan değişikliğinin iptaline ilişkin İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği karara yönelik olarak, '3. köprü artık 2 beton kuleden, Kuzey Marmara Otoyolu ise asfalt izinden ibarettir dedi.

18.06.2015 18:35

Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yıkıcı

Köprü ayaklarıyla kalabilir; biz bunu Kuzey Ormanları büstü olarak da adlandırabiliriz

Haber Ezgi ÇAPA - Kamera Özgür ARSLAN İstanbul DHA

Kuzey Ormanları Savunması, 3. Boğaz köprüsü güzergahını içeren plan değişikliğinin iptaline ilişkin İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği karara yönelik olarak, '3. köprü artık 2 beton kuleden, Kuzey Marmara Otoyolu ise asfalt izinden ibarettir dedi. Şehir Plancıları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yıkıcı ise 'Köprü ayaklarıyla kalabilir; biz bunu Kuzey Ormanları büstü olarak da adlandırabiliriz diye konuştu.

Kuzey Ormanları Savunması ile TMMOB'a bağlı Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası'nın da aralarında bulunduğu meslek odaları, 3. Boğaz köprüsü güzergahını içeren plan değişikliğinin iptaline ilişkin karar hakkında basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş'ta bulunan Şehir Plancıları Odası'nda gerçekleşen toplantıda, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin 'Kuzey Marmara-Beykoz-Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Geçişi ile Sarıyer İlçesi-Rumelifeneri-Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Geçişlerine İlişkin 15.000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliğinin iptal kararı ele alındı. Toplantıya, Şehir Plancıları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yıkıcı, Mimarlar Odası avukatı Can Atalay ve Kuzey Ormanları Savunması'ndan Ceyda Sungur katıldı. Toplantının yapıldığı salona, Doğa ve hukuk cinayetini, köprü ve havalimanını durdurun yazılı pankart asıldı.

'İNŞAATI DERHAL DURDURUN

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubelerinin açtığı ortak davada alınan iptal kararına ilişkin yapılan basın açıklamasında, '3. köprü artık 2 beton kuleden, Kuzey Marmara Otoyolu ise asfalt izinden ibarettir. Mahkeme plan değişikliklerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı ile yürürlüğe konulmasını hukuka aykırı bulmuştur. Verilen kararla, köprü ayaklarını her iki yakada 3. köprü güzergahı ile bağlayacak ana koridorları içeren planlar iptal edilmiştir ki, bu karar proje bütünlüğünün iptalini de gerektirir niteliktedir ifadesine yer verildi.

Kuzey Ormanları Savunması adına yapılan basın açıklamasında, projenin derhal durdurulması çağrısı yapılarak, mahkeme kararının uygulanması talep edildi. Kuzey Ormanları Savunması, Cumartesi günü Sarıyer Garipçe kavşağında eylem çağrısında da bulundu.

'KARAR, KÖPRÜNÜN DENİZ ÜSTÜNDEKİ KISMINA GİDEN EN KRİTİK ALANI KAPSIYOR

Basın toplantısında konuşan Mimarlar Odası avukatı Can Atalay, kararın etkili olduğu alanın Avrupa ve Anadolu yakaları geri görünüm ve etkileşim geçiş sahaları olduğunu vurgulayarak, 'Bu alan köprünün deniz üstündeki kısmına giden en kritik alan. Şu anda burada herhangi bir inşaat yapılamaz. Durum çok açık şeklinde konuştu.

3. köprünün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından imzalanan 1100.000'lik planda yer almadığını hatırlatan Atalay, 'Aradan bir yıl dahi geçmeden 3. köprü inşaatına başladılar. Önce 1 yıl içinde ne değişti, fikirlerini neden değiştirdiler, bunun yanıtını verecekler ve bu kararı uygulayacaklar dedi.

'KÖPRÜ BÖYLE KALABİLİR; AYAKLARINI KUZEY ORMANLARI BÜSTÜ OLARAK ADLANDIRIRIZ

Şehir Plancıları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yıkıcı ise kararın Kuzey Ormanları için çok önemli olduğunu belirterek, projenin derhal durdurulması gerektiğini savundu. Yıkıcı, 'Köprü ayaklarıyla kalabilir; biz bunu Kuzey Ormanları büstü olarak da adlandırabiliriz diye konuştu.

Toplantıya katılan CHP PM üyesi Yasemin Öney Cankurtaran ise 3. köprünün planlama süreçlerinde belediyeye ait yetkilerin bakanlığa devredildiğini hatırlatarak, '11.000'lik planlar ilçe belediyelerine ait yetki ve sorumluluk içindeydi. Ancak baktılar ki bu izni çıkaramıyorlar, bir anda Bakanlığa devredildi. Torba kanunlarla, geceyarısı çıkarılan kanunlarla, doğaya, insana saygı duymadan bir anda yetki devri yapıldı ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuzey Ormanları Savunması: 3. Köprü Artık 2 Beton Kuleden İbarettir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ş aydın. : KINA yakın. 0 0 Yanıtla

Advertisement